Bosch îşi extinde proiectele de eficienţă energetică şi producţia de energie verde la Blaj

G.U.
Companii / 31 ianuarie 2022

Bosch îşi extinde proiectele de eficienţă energetică şi producţia de energie verde la Blaj

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, îşi întăreşte angajamentul faţă de protejarea mediului înconjurător prin decarbonizarea controlată a activităţilor de producţie, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei. Astfel, prin implementarea mai multor proiecte de eficienţă energetică, fabrica Bosch din Blaj îşi reducere consumul de energie generat de operaţiunile sale cu aproximativ 10 procente. În 2021, locaţia din Blaj făcea primul pas către producerea propriei energii verzi prin instalarea de panouri fotovoltaice, pavând astfel calea către o activitate de producţie mai sustenabilă. În plus, compania încurajează tranziţia către electromobilitate, instalând, la finalul anului 2021, două staţii de încărcare pentru vehicule electrice destinate angajaţilor fabricii din Blaj. "Toate proiectele demarate anul trecut reprezintă începutul unei investiţii pe termen lung pe care compania o alocă atât pentru a proteja mediul înconjurător, cât şi pentru a-l transforma într-un loc mai sigur şi mai sănătos pentru generaţiile viitoare", a spus Andreas Theis, directorul tehnic al Fabricii Bosch din Blaj.

Fabrica din Blaj îşi extinde producţia de energie verde şi proiectele de eficienţă energetică

Potrivit sursei citate, panourile fotovoltaice amplasate în locaţia din Blaj în aprilie 2021 generează energie verde echivalentă cu consumul de energie electrică pe care îl au 50 de gospodării. În plus, începând cu luna decembrie, compania a instalat panouri adiţionale pe clădirea de birouri a fabricii, care este alimentată în prezent doar pe baza energiei regenerabile produse de către acestea. "De la implementarea primelor proiecte de producţie a propriei energii verzi, Bosch a investit în Blaj peste 200.000 de euro în acest sens", a adăugat Theis. Mai mult, surplusul de energie este direcţionat către hala de producţie din proximitate. În prezent, în cadrul fabricii, 385 MWh/an sunt produşi exclusiv din surse regenerabile - echivalentul a 165 de tone de CO2, dacă energia s-ar fi produs prin arderea combustibililor fosili, iar compania îşi propune să producă la Blaj, în acest an, alţi 3200 MWh/an. De asemenea, unitatea de producţie a devenit mai eficientă din punct de vedere energetic şi pe segmentul de echipamente prin utilizarea de compresoare, chillere şi unităţi de ventilaţie de înaltă performanţă. Mai mult, în cadrul liniilor de producţie sunt utilizare sisteme electrice care funcţionează pe baza unui consum redus de energie, întreaga activitate fiind monitorizată activ.

Conform comunicatului, Bosch încurajează tranziţia către electromobilitate şi instalează două de staţii de încărcare pentru vehicule electrice

În linie cu strategia globală a organizaţiei, Fabrica Bosch din Blaj face un pas înainte către un viitor mai verde prin instalarea a două staţii de încărcare de mare capacitate pentru vehicule electrice, pretabile atât pentru autoturisme, cât şi pentru scootere şi biciclete, alimentate exclusiv de energia verde produsă în locaţie. Astfel, compania îşi încurajează angajaţii să contribuie activ la diminuarea amprentei de carbon, oferindu-le ca beneficiu posibilitatea de a utiliza gratuit staţiile din perimetru, pe parcursul zilei de lucru.

Grupul Bosch: obiective strategice în materie de acţiuni climatice

În primăvara anului 2020, Bosch a obţinut statutul de neutralitate din punct de vedere climatic al celor peste 400 de locaţii ale sale din întreaga lume. Acest lucru a fost deja confirmat prin teste independente. Drept urmare, Bosch este prima companie industrială globală cu locaţii fără amprentă de carbon, iar acest lucru include şi unităţile din România. De asemenea, Bosch îşi propune ca până în 2030 să reducă cu 15 procente faţă de nivelul din 2018 emisiile de CO2 în cadrul întregului său lanţ valoric, de la furnizori la clienţi, ceea ce reprezintă o reducere de 67 de milioane de tone a emisiilor de dioxid de carbon.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb