Brandul municipiului Buzău, cel mai bun brand de oraş din Europa

Ana Felea
Miscellanea / 24 iunie 2021

Brandul municipiului Buzău, cel mai bun brand de oraş din Europa

"Buzăul-oraş deschis", brandul creat de un tănăr ieşean pentru municipiul Buzău, a fost nominalizat, alături de capitala Franţei, Paris, la premiul pentru cel mai bun brand de oraş din Europa în cadrul Galei "Transform Awards", singurul eveniment care recompensează şi celebrează excelenţa în dezvoltarea şi transformarea brandurilor. Gala a avut loc aseară, la Londra, iar brandul românesc a căştigat aurul la categoria "cel mai bun brand de localitate sau de ţară"

Municipiul Buzău are logo şi un brand de oraş din anul 2018, iar de aseară a devenit municipiul european cu cel mai bun brand. "Buzăul - oraş deschis" a fost propunerea lui Adrian Mironescu, un tănăr din Iaşi, pasionat de acest domeniu şi care deţine şi o companie, Wiron, cu care de altfel s-a şi înscris în această competiţie europeană.

Brandul propus de tânărul ieşean a prezentat o viziune pe care autorităţile municipiului au agreat-o şi au selectat-o dintr-un total de 24 de oferte. Alegerea s-a dovedit a fi una câştigătoare pentru că în cadrul competiţiei "Transform Awards Europe", la gala care a avut loc la Londra, Buzăul a primit tiltul de "Cel mai bun brand de oraş din Europa", învingând Parisul.

Gala de decernare a premiilor a fost transmisă live, pe Facebook, aşa că atât Adrian Mironescu, cât şi primarul municipiului Buzău au urmărit cu sufletul la gură întregul eveniment de la distanţă. Anunţul câştigătorului a fost întâmpinat cu aplauze chiar şi de cei care erau prezenţi în sală, la Londra, în timp ce autorităţile din Buzău şi-au manifestat bucuria în declaraţii pe Facebook.

Primarul Constantin Toma a declarat după aflarea rezultatului: "Este un moment extraordinar care, iată, lansează Buzăul şi pe mapamond. Este cea mai importantă publicaţie din domeniu care ţine această competiţie peste tot în lume, la New York, Londra, Dubai şi Shanghai. Am început această poveste cu logo-ul în 2018 când a câştigat un tânăr de la Iasi, Adrian Mironescu care a lucrat cu noi pentru a defini un brand - Buzău oraş deschis viitorului, Buzău oraş deschis culturii, Buzău oraş deschis educaţiei, Buzău oraş deschis sportului , Buzău oraş deschis dezvoltării. Ne-am angajat pe un drum, să ducem Buzăul cât mai sus şi iată că sunt etape care se îndeplinesc, iar ceea ce s-a întâmplat în această seară este un moment extraordinar, care ne-a aşezat acolo undeva foarte sus şi lumea începe să ştie de noi atât din România, cât şi din străinătate. Vă mulţumesc pentru încredere! Un brand mare se face cu toţi buzoienii, chiar şi cei care m-au criticat. Este un rezultat extraordinar, sunt emoţionat, dar mă determină şi mai mult să merg pe acest drum".

La rândul său, Adrian Mironescu a scris pe pagina de Facebok că ar fi trebuit să fie prezent la gala de la Londra, însă restricţiile din UK l-au împiedicat, completând: " GOLD! Am câştigat competiţia... în faţa Parisului".

De asemenea, într-un interviu acordat jurnaliştilor de la "Ziarul de Iaşi", Adrian Mironescu a vorbit despre viziunea pe care a avut-o când a creat acest brand pentru municipiul Buzău: "Am creat o platformă foarte flexibilă, adaptabilă în funcţie de context, prin care oraşul se poate reprezenta şi identifica. Logo-ul, împreună cu sloganul, este o «uşă deschisă» pentru tot ceea ce înseamnă oraşul şi îndeamnă, implicit, la implicarea cetăţenilor în comunitate pentru a transforma Buzăul într-un oraş deschis oportunităţilor".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. eterna poveste cu vulpea si strugurii acri .

    Hopa miroase a inceput de speculare investitii pe Buzau!

    semnat comenturi "cretine" 

    1. Hopa, miroase a prostie, nu doar a cretinism!

      Domnule Mache va rog faceti ceva cu stimabila doamna care tot scrie despre Bz.. Preia stiri fara sa le verifice.. E adevarat ca Buzaul a castigat dar e si ma adevarat ca la categoria respective au fost inscrise 2 orase..bz si Paris...prin urmare..mai jos de locul doi n avea unde sa se duca...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb