Braşovul şi-a depus oficial candidatura la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2020

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Sport / 27 noiembrie 2013

Braşovul şi-a depus oficial candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2020, după succesul ediţiei din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Acestea reprezintă "un frate mai mare" pentru FOTE, având în vedere că vor fi prezente delegaţii din toată lumea, nu doar de pe continentul european. Jocurile ar urma să fie organizate în Braşov, Poiana Braşov, Râşnov, Fundata şi Valea Prahovei. "După ce am auzit aici, în februarie, din partea participanţilor prin vocea preşedintelui Comitetului Olimpic European, că a fost cea mai bună ediţie FOTE organizată vreodată, considerăm că suntem pregătiţi pentru următorul nivel al implicării noastre în mişcarea olimpică. Vom fi încântaţi să arătăm tinerilor sportivi un minunat cadru sportiv şi să împărţim cu ei, în faţa lumii întregi, bucuria spiritului olimpic", a precizat Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), în scrisoarea de intenţie transmisă Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), lunea aceasta.

CIO va analiza candidatura Braşovului

Gilbert Felli, directorul executiv al CIO pentru organizarea Jocurilor Olimpice, a confirmat primirea scrisorilor de intenţie transmise de COSR şi de Primăria Braşov, şi le-a anunţat pe autorităţile din România că în foarte scurt timp vor primi detaliile despre următorii paşi pe care trebuie să îi parcurgă. "Deocamdată, am depus candidatura. Urmează ca o delegaţie a Comitetului Internaţional Olimpic să vină la Braşov pentru a analiza această candidatură, iar mai apoi să se ia o decizie în ceea ce priveşte organizatorul acestor jocuri", a spus primarul Braşovului, George Scripcaru.

Pentru a face faţă anvergurii acestei competiţii este însă nevoie de o altă serie de investiţii. "Banii necesari pentru modernizarea infrastructurii vor proveni din bugete locale, de la bugetul naţional şi din fonduri europene", a explicat Scripcaru, care i-a asigurat pe oficialii Comitetului Olimpic că autorităţile braşovene vor depune toate eforturile pentru a îndeplini condiţiile necesare.

Singura bază de sărituri cu schiurile din România este la Râşnov

Înainte de organizarea FOTE în bazele sportive din judeţul Braşov s-au făcut o serie de investiţii, acestea fiind omologate de federaţiile internaţionale. De exemplu, la Râşnov se află singura bază de sărituri cu schiurile din ţară omologată de Federaţia Internaţională de Schi (FIS). Baza de pe Valea Cărbunării i-a impresionat pe reprezentanţii Federaţiei, care au decis să o includă în albumul care prezintă cele mai frumoase trambuline de sărituri cu schiurile din lume.

Cele patru trambuline de la Râşnov, de K15, K35, K64 şi K90 metri sunt prevăzute cu instalaţie de producere a zăpezii artificiale şi suprafaţă sintetică specială pentru sezonul de vară, astfel că sunt funcţionale pe întreaga durată a anului, iar Râşnovul a găzduit deja o serie de competiţii atât vara, cât şi iarna. Nu a fost omisă nici realizarea unei instalaţii de iluminat nocturn pentru a se putea utiliza complexul de trambuline şi după lăsarea întunericului. Cele mai importante evenimente derulate pe baza de la Râşnov au fost competiţiile din cadrul FOTE. Nu în ultimul rând, conducerea Federaţiei Internaţionale de Schi a acordat României dreptul de a organiza pe Valea Cărbunării, la finele lui februarie 2014, o etapă de Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb