BRCC a susţinut conferinţa "Tendinţele Viitoare în Industria Sănătăţii"

T.B.
Miscellanea / 18 octombrie 2023

BRCC a susţinut conferinţa "Tendinţele Viitoare în Industria Sănătăţii"

Camera de Comerţ Britanică Română a organizat conferinţa Tendinţele Viitoare în Industria Sănătăţii, în data de 17 octombrie, se arată într-un comunicat al BRCC. Acest eveniment a pus în lumină cele mai recente tendinţe din domeniul sănătăţii, acordând o atenţie deosebită aspectelor legate de sustenabilitatea mediului, potrivit sursei menţionate.

Ediţia din acest an a conferinţei s-a axat în special pe soluţiile de îngrijire a pacienţilor, evidenţiind tehnologiile şi aplicaţiile emergente din domeniul asistenţei medicale, precum şi strategiile de transformare digitală şi de anticipare a evoluţiilor în industria sănătăţii, arată datele comunicatului. În plus, au fost discutate diverse soluţii inovatoare în telesănătate şi modul în care tehnologia blockchain poate contribui la înregistrările electronice de sănătate şi la gestionarea lanţului de aprovizionare, informează sursa menţionată.

Primul panel al evenimentului a fost moderat de Katie Rizvi - Cofondator şi Director Executiv la Youth Cancer Europe in timp ce al doilea panel a fost moderat de Charlie Crocker, Vice-Presedinte BRCC, transmite sursa citată.

Katie Rizvi a declarat: "Reuniunea de astăzi a evidenţiat modul în care poziţionarea strategică a României şi disponibilitatea fondurilor destinate investiţiilor în domeniul sănătăţii pregătesc ţara pentru progrese transformaţionale. Aceste investiţii pot exploata potenţialul înregistrărilor de sănătate digitale, al inteligenţei artificiale şi al medicinei personalizate pentru a deschide o nouă eră în domeniul sănătăţii, oferind perspective de îmbunătăţiri semnificative în îngrijirea pacienţilor şi o calitate semnificativ mai bună a vieţii pentru toţi cetăţenii săi.", conform datelor comunicatului.

"Trăim într-o lume în care oamenii trăiesc mai mult, în paralel cu o scădere a ratei medii de naşteri. Sănătatea României nu a fost niciodată mai crucială pentru familii şi afaceri pe măsură ce ţara avansează cu încredere. Acest eveniment important a evidenţiat acele mari oportunităţi, dar şi a pus în faţa industriei provocările pe care trebuie să le abordeze şi să le îndeplinească în următorii ani", a spus Colin Lovering, Preşedintele BRCC, informează sursa citată.

Panelul I a discutat despre "Avansarea Ecosistemului Digital de Sănătate din România", concentrându-se pe transformarea digitală, telesănătate şi tehnologia blockchain, informează sursa precizată.

Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a prezentat situaţia actuală din domeniul sănătăţii din România, subliniind provocările şi oportunităţile existente, potrivit comunicatului. Acesta a evidenţiat, de asemenea, buna colaborare dintre Ministerul Sănătăţii şi sectorul privat, în efortul comun de a avansa în sfera sănătăţii digitale, informează BRCC. Prezentarea a inclus şi menţionarea celor mai recente soluţii digitale disponibile în România în domeniul sănătăţii, se mai arată în comunicat. În discursul său, Ministrul Rafila a informat, de asemenea, despre platforma europeană de date pentru sănătate, punând în evidenţă rolul acesteia în contextul domeniului sănătăţii din România şi Europa, potrivit sursei menţionate. A prezentat scopul şi contribuţia acestei platforme în ceea ce priveşte îmbunătăţirea cooperării transfrontaliere şi a schimbului de informaţii în domeniul sănătăţii în Europa, atât pentru un acces mai bun al pacienţilor la servicii medicale, cât şi pentru progresul cercetării în domeniul medical şi farmaceutic, informează comunicatul.

"Sprijinul financiar acordat de programul Naţional IVF 2022-2023 valorează 15.000 de lei pentru o procedură şi va fi acordat în două tranşe, sub forma unui voucher electronic în valoare de 5.000 de lei şi a unui voucher pe hârtie în valoare de 10.000 de lei. Programul Naţional IVF vine în sprijinul cuplurilor şi indivizilor care se confruntă cu infertilitatea. Ştiaţi că unul din cinci cupluri se confruntă cu această problemă? Dacă în 2022 numărul voucherelor a ajuns la 2500, în 2023 am sprijinit 10.000 de persoane şi aşteptăm cu nerăbdare anul 2024 pentru a continua să sprijinim populaţia", a declarat Alexandra Dobre - Director al Politicilor Familiale şi Demografice - Ministerul pentru Familie, Tineret şi Şanse Egale, potrivit sursei citate.

"Aceasta este o perioadă entuziasmantă pentru medicina reproductivă, în care tehnologiile mai noi legate de genetica avansată, monitorizarea timpului şi inteligenţa artificială pot aduce răspunsuri şi soluţii pentru cele mai dificile cazuri. Proiectul nostru unic de inteligenţă artificială, implementat de Gynera Fertility Center împreună cu partenerii săi internaţionali din grupul FutureLife, este doar un exemplu de cum analizarea unei cantităţi mari de date digitale poate schimba şi îmbunătăţi practica reproducerii asistate, pentru a atinge cel mai preţios obiectiv al nostru - crearea de familii şi aducerea mai multor copii în lume", a declarat Dr. Laura Dracea, Gynera Fertility Center, conform sursei menţionate.

Toţi ştim că "suntem ceea ce mâncăm". Dar acum, cu noul TEST Nutrigenetics - NutriVi, nu numai că veţi slăbi sau vă veţi îmbunătăţi metabolismul prin planuri de nutriţie personalizate. Veţi afla ce se află la baza ADN-ului dumneavoastră. Este mai uşor ca oricând! Testul NutriVi, profitând de avansurile de ultimă oră în nutrigenetică, se află în fruntea îngrijirii medicale personalizate. Prin descifrarea planului genetic unic, NutriVi nu numai că prezice posibile boli, ci încurajează activ prevenirea prin intermediul planurilor de nutriţie personalizate. Misiunea noastră? Să creştem calitatea vieţii şi sănătatea fiecărui individ, creând astfel o societate mai vibrantă şi mai sănătoasă. Împreună, cu NutriVi, nu ne adaptăm doar la viitor - îl construim", a spus Dr. Diana Prepelita, Laboratorul Medical Cytogenomic, se mai arată în comunicat.

Panelul II a abordat "Implementarea Programelor de Sănătate într-un mod Sustenabil", discutând despre sustenabilitate, inovaţie în cercetare şi dezvoltare, reforma sistemului de sănătate şi finanţarea serviciilor de sănătate, informează BRCC.

"În peisajul actual al asistenţei medicale, provocările continuă să crească, punând presiune semnificativă asupra sistemelor de sănătate pentru a oferi îngrijire sustenabilă, universală şi accesibilă. Modelele tradiţionale de livrare a serviciilor medicale sunt puse la încercare, necesitând o reevaluare fundamentală şi o schimbare către sisteme, tehnologii şi abordări inovatoare care să nu numai să consolideze capacitatea, ci şi să reducă costurile şi să consolideze măsurile preventive. O propunere în acest sens este telemedicina. Prin integrarea strategică a tehnologiei şi o modalitate durabilă de a conduce iniţiative inovatoare, telemedicina ar putea redefini furnizarea de servicii de sănătate, optimizând costurile şi consolidând măsurile preventive. Telemedicina joacă un rol crucial în asigurarea unei asistenţe medicale sustenabile, universale şi imediate, prin deblocarea accesului la serviciile medicale clasice, precum şi accesul la serviciile medicale de urgenţă sau cabinetele de medicină de familie suprasolicitate. Conferinţa noastră speră că, prin împărtăşirea ideilor şi aducerea specialiştilor din toate domeniile asistenţei medicale, atât din sectorul public, cât şi din cel privat, unele dintre aceste idei şi alte iniţiative pot fi exploreate", a declarat Charles Crocker, Vicepreşedintele BRCC, arată datele comunicatului.

Ziarul Bursa este partener media al acestui eveniment

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb