Clienţii BRD care efectuează operaţiuni cu cardul vor plăti, începând cu 7 octombrie, comisioane duble faţă de cele practicate în prezent de către bancă.
Motivul majorării comisioanelor îl reprezintă uniformizarea acestora, prin raportarea la o singură valută, potrivit reprezentanţilor BRD, care ne-au declarat: "BRD va modifica începând de pe 7 octombrie un număr de opt comisioane. Modificările au în vedere atât simplificarea grilei de comisioane, cât şi uniformizarea tarifelor prin raportarea la o singură valută".
Oficialii instituţiei de credit au adăugat că nu au în vedere modificarea comisioanelor la credite.
Potrivit datelor publicate pe site-ul BRD, interogarea soldului curent la bancomatele BRD va costa, începând de duminica viitoare, jumătate de euro, faţă de 0,95 lei (0,25 euro sau 0,35 dolari pentru cardurile în valută).
Interogarea soldului la POS la ghişeul BRD, care este taxată la fel ca cea de la ATM, îi va costa pe clienţi un euro.
Pentru interogarea soldului la ATM-urile altor bănci din ţară, BRD va percepe un comision de un euro, comparativ cu doi lei (0,5 euro sau 0,7 dolari pentru cardurile în valută).
Clienţii care vor retrage numerar de la ATM-urile BRD vor fi taxaţi, de duminica viitoare, cu 0,2% din suma retrasă sau minimum 0,5 lei, faţă de 0,1%-0,2% sau minimum 0,2 lei comisionul practicat, în prezent de bancă.
Retragerile de numerar de la ATM-urile altor bănci din ţară vor fi taxate cu 1% din suma retrasă plus patru lei, faţă de 0,5% plus 2,5 lei.
De asemenea, pentru eliberarea unui extras de cont sau a unei liste de operaţiuni pentru luna curentă, comisionul practicat de BRD, începând de duminica viitoare, va fi de un euro (echivalentul în valuta contului), comparativ cu 0,75 euro în prezent.
Majorarea comisioanelor şi raportarea acestora la o singură valută va însemna pentru clienţi costuri suplimentare, în situaţia unei aprecieri puternice a monedei europene faţă de leu.
După primul semestru din acest an, veniturile nete din comisioane ale BRD au scăzut la circa 376 milioane lei, de la 380 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, veniturile nete din dobânzi au coborât, în perioada analizată, la 934 milioane lei de la 1,02 miliarde lei.
BRD a înregistrat, la jumătatea anului, un profit net de 39,4 milioane lei, în scădere de la 282 milioane lei, pe fondul unui cost net al riscului ridicat, de 714 milioane lei.
1. taxare, pentru ce ?
(mesaj trimis de andromeda în data de 05.10.2012, 09:16)
Toti salariatii ar trebui sa renunte la carduri si sa ridice banii de la caserie, si eventual sa-i pastreze la saltea.
Banca te comisioneaza pentru orice sa traiasca bine, dar nu-ti cere consimtamantul pt. asta. Dobanzile la depozite INFIME. Scopul lor este strict pentru profit, profit, profit si externalizarea lui. Romanii raman cu sacul gol.
2. Porcii
(mesaj trimis de E în data de 05.10.2012, 11:13)
Isi bat joc de oameni. Nu mai misca nimic si acum iau pielea de pe captivi.
3. CEC
(mesaj trimis de Obama în data de 05.10.2012, 13:14)
tot mai bine la CEC.. are si comisioane mici si macar nu mai ies banii din tara!
3.1. O alta oferta (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de andi_t în data de 05.10.2012, 16:25)
Millennium Bank are oferta cu comisioane 0 si cash back pe cardul de debit de 3%(in limita a 100 RON/luna)