BRD - în trend descendent pe termen mediu

Dan Valcu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 aprilie 2005

J. Edgar Hoover, care a condus FBI între 1924 şi 1972, a spus că "băncile sunt o atracţie aproape irezistibilă pentru acea partea a societăţii care caută bani nemunciţi". Oricum ar fi, băncile funcţionează pentru a sprijini îndeplinirea multor vise. Lăsînd la o parte aspectele fundamentale ale BRD vom privi numai cinci elemente puse la dispoziţie în cadrul jocului bursier: deschiderea, maximum, minimum, închiderea şi volumul.

Graficul zilnic alăturat prezin-tă evoluţia BRD văzută din trei unghiuri, reprezentate de fiecare subgrafic inclus. Subgraficul 1 conţine preţul învăluit de benzile Bollinger, media de 50 de zile MM50 şi indicatorul de trend SAR (punctat). Poziţia pre-ţului sub MM50 indică un trend des-cendent pe termen mediu, cu o rezistenţă la valoarea mediei, în jur de 48.000 lei. Ultimul minim nu este decis încă, dar dacă urcarea din ultimele două zile va mai continua, atunci BRD va înregistra o formaţiune pozitivă, numită în engleză "inverse head-and-shoulders" (în traducere, cap-şi-umeri invers). În acest caz, rezis-tenţa de depăşit pentru a schimba trend-ul în mod clar este de 50.800 lei, adică marginea superioară a canalului des-cendent. În cazul în care minimul recent a fost numai de moment iar BRD va continua să scadă, suportul va deveni limita inferioară a canalului descendent, la aproximativ 34-35.000 lei.

Subgraficul 2 utilizează tehnica Heikin-ashi de reprezentare a trend-ului. Nu există nici un dubiu că în prezent BRD este într-un punct de posibilă în-toar-cere pe termen scurt. Cum viitorul nu poate fi anunţat de nimeni cu certitudine, apelăm la un alt indicator în prognoza pe termen scurt şi ne referim la subgraficul 3 care conţine un indicator bazat pe tehnica de mai sus împreună cu media lui scurtă, de 3 zile. Media punctată este încă negativă, ceea ce arată că este un moment de aşteptare pînă cînd ea va deveni pozitivă.

În concluzie, prognozele pentru BRD în această săptămînă sunt:

- Termen scurt: consolidare în intervalul 41.000 - 48.000 lei/acţiune;

- Termen mediu: trend descendent;

- Termen lung: trend ascendent.

Nota:

Dan Valcu este fondatorul firmei "Educofin" - http://ta.educofin.com ; e-mail: at@educofin.com.

Autorul sau/şi "Educofin" pot deţine ocazional acţiuni/inte-rese în firmele/pieţele menţionate în aceste analize. Analiza tehnică prezentată are numai un caracter educativ şi informaţional, nefiind sub nici o for-mă o recomandare directă sau indirectă de cumpărare sau vîn-zare. Cititorii poartă întreaga responsabilitate în ceea ce pri-veşte deciziile lor de investiţie şi speculare la bursă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb