Brokerii iau între 15 şi 80 de euro pe semnătură de la administratorii de pe pilonul II

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 octombrie 2007

Fiecare semnătură îi costă pe administratorii de fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II) între 15 şi 80 de euro, în funcţie de companie şi de numărul de participanţi atraşi, cele mai substanţiale comisioane fiind cele plătite firmelor de brokeraj, potrivit jucătorilor din piaţă, relatează NewsIn.

Jucătorii din piaţă estimează că în cele patru luni de campanie de atragere de semnături pentru fondurile de pensii private obligatorii, se vor plăti peste 100 milioane de euro pentru comisioanele brokerilor şi agenţilor de marketing. Comisioanele practicate de administratorii pensiilor private obligatorii sunt fixe până la un anumit număr de semnături, după care ele cresc, însă nu semnificativ, în funcţie de numărul de participanţi atraşi şi de politica firmei respective.

Astfel, Bancpost Fond de Pensii şi BRD Fond de Pensii oferă comisioane începând cu 50 lei (circa 15 euro) pentru un participant, în timp ce KD Fond de Pensii şi AG2R plătesc pentru o semnătură cel puţin 20 de euro. Generali Fond de Pensii oferă 100 lei (circa 30 euro), tot atât cât plăteşte şi Omniasig Fond de Pensii, au precizat reprezentanţi ai companiilor.

"ING Fond de Pensii acordă 70 lei (circa 20 euro n.r.) pentru fiecare participant", a precizat directorul general al companiei, Radu Vasilescu.

Administratorul de pensii private obligatorii Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, care administrează fondul Pensia Viva, plăteşte 70 lei pentru fiecare participant atras de un broker la fond. Acelaşi comision este plătit de Prima Pensie Fond de Pensii, care administrează fondul Prima Pensie, precum şi de BCR Administrare Fond de Pensii, care administrează Fondul de Pensii Administrat Privat BCR.

Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, care administrează fondul Interamerican, plăteşte comisioane în funcţie de numărul de adeziuni pe care îl aduce un broker de pensii. Astfel, până la 40 de semnături administratorul plăteşte 80 de lei, între 41 şi 70 de adeziuni comisionul creşte la 95 de lei, iar la peste 70 de semnături, administratorul de pensii obligatorii îi plăteşte unui broker 115 lei.

Allianz-Ţiriac Pensii Private, care administrează fondul AZT Viitorul Tău, oferă unui broker pentru un aderant la fond 116 lei. Pentru o semnătură adusă de un broker la fondurile AZT Vivace şi AZT Moderato, care activează pe pilonul III, Allianz-Ţiriac plăteşte pentru fiecare aderant între 85 şi 140 lei, potrivit unui oficial al administratorului de fond.

BT Aegon Fond de Pensii, care administrează fondul Vital, plăteşte comisioane în funcţie de volumul vânzărilor realizate de fiecare agent, iar comisioanele plătite agenţilor cresc odată cu numărul de contracte semnate. Suma pe care o plăteşte administratorul începe de la 50 lei şi ajunge la 100 lei pentru mai mult de 80 de semnături aduse, potrivit unui oficial al companiei.

Arbitrul pensiilor private a autorizat până în prezent 17 fonduri de pensii private obligatorii şi 44 de firme de brokeraj de pensii private obligatorii şi 195.240 de agenţi de marketing, potrivit datelor publicare de instituţie pe pagina sa de internet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb