Bucovina este o punte de legătură între pieţele Uniunii Europene şi zonele limitrofe ale acesteia

R.S.
Miscellanea / 22 aprilie

Bucovina este o punte de legătură între pieţele Uniunii Europene şi zonele limitrofe ale acesteia

Amplasată în inima Europei de Est, Regiunea Bucovinei nu este doar turistică, ci şi o zonă în plină dezvoltare, care oferă multiple oportunităţi în domenii precum industrie, energie, logistică sau comerţ, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, AHK România organizează în perioada 22-24 mai o delegaţie de companii internaţionale şi româneşti interesate să descopere potenţialul investiţional, potenţialul de relocare a producţiei şi potenţialul de afaceri al regiunii Bucovina şi al oraşului Siret în particular. Obiectivele propuse spre vizitare în cadrul acestei delegaţii sunt: Parcul Industrial din Suceava, Parcul Ştiinţific şi Tehnologic, Centrul de Inovare şi Training din Siret, Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava, alte firme din regiune.

Totodată, membrii delegaţiei vor participa la un eveniment ce are ca scop intermedierea unui dialog solid între potenţialii investitori, administraţia locală, universitatea şi şcolile tehnice din zonă. Evenimentul este organizat de AHK România, în parteneriat cu Primăria Oraşului Siret şi cu susţinerea Consiliului Judeţean Suceava. Cu acest prilej vor avea loc runde de discuţii pe teme precum "Explorarea oportunităţilor de investiţie în regiunea Bucovina" şi "Învăţământul profesional, tehnic şi dual în judeţul Suceava şi în oraşul Siret", se arată în comunicat.

Regiunea Bucovina face demersuri active pentru a crea un mediu prielnic investitorilor, iar un atu important îl constituie forţa de muncă tânără, care a crescut constant în ultimii 10 ani, plasând judeţul pe locul al treilea din ţară la acest capitol. De asemenea, recrutarea muncitorilor calificaţi din străinătate (Ucraina, Republica Moldova) vorbitori de limba română sub forma muncitorilor transfrontalieri (navetişti), dar şi atragerea celor aflaţi în acest moment la muncă în străinătate reprezintă un alt avantaj competitiv.

Municipalitatea din Siret a inaugurat recent Parcul Ştiinţific şi Tehnologic East European Border (EEB) şi Centrul de Inovare şi Training în domeniul Industrie 4.0. Parcul Ştiinţific şi Tehnologic EEB Siret facilitează activităţi de cercetare & inovare în domeniul industriei 4.0, IT, Smart City şi Smart Tourism, activităţi care pot fi derulate atât de Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava, cât şi de firme interesate. Tot acolo se pot organiza sesiuni de pregătire practică pentru elevi şi studenţi sau activităţi de training şi calificare a forţei de muncă, se precizează în comunicat.

Centrul de Inovare şi Training, dotat cu tehnologie Bosch Rexroth, este platforma de calificare/recalificare pentru viitorii angajaţi din companiile care utilizează linii de producţie automatizate: linii de producţie care au benzi transportoare şi staţii de lucru automatizate, roboţi industriali, sisteme software de monitorizare a proceselor de producţie şi nu numai.

Regiunea Bucovina reprezintă o locaţie atractivă care vine cu avantajul unei Universităţi cu tradiţie, ce furnizează ingineri mecanici, automatişti, IT-işti şi nu numai. Nu în ultimul rând, Bucovina rămâne una dintre cele mai "verzi" regiuni din România, fiind în top locaţii turistice din România, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb