Bugetele de marketing vor fi orientate către PR şi online în 2009, din cauza crizei

NEWSIN
Piaţa de Capital / 5 februarie 2009

Bugetele de marketing vor fi reorientate în 2009, din cauza crizei, din media către PR şi online, unde se înregistrează preţuri mai scăzute, susţin reprezentanţii agenţiei GMP PR.

Potrivit celor de la GMP, anul 2009 ar putea aduce, în ciuda crizei, o cifră de afaceri mai mare, datorită reorientării bugetelor clienţilor. \"Dacă ideea este bună, poţi avea rezultate spectaculoase plătind doar onorariul agenţiei, fără alte costuri directe. De asemenea, PR-ul are un rol hotărâtor în construirea reputaţiei, iar în perioada de criză, reputaţia este cel mai valoros bun al unei companii\", a explicat, pentru NewsIn, managing partner-ul agenţiei, Ioana Mănoiu.

Pe de altă parte, tot pentru 2009, reprezentanţii GMP PR anticipează o reducere a numărului acţiunilor de comunicare, fiind păstrate doar cele cu rezultate rapide, cât mai eficiente. Tot ca previziune este menţionată dezvoltarea competenţelor agenţiilor de PR de management al crizei şi al schimbării, comunicare online şi comunicare internă, consultanţă şi reputation audit, în detrimentul media relations şi al organizării de evenimente.

\"După ani în care bugetele au crescut spectaculos, în care lucrai la zece proiecte în paralel, în 2009 vom munci mai puţin, acordând însă o mai mare atenţie calităţii. Fiecare ban cheltuit va fi analizat din punct de vedere al randamentului investiţiei. În ceea ce priveşte serviciile oferite, va avea loc o reorganizare. Dacă, până acum, companiile căutau agenţii de PR care să comunice veştile bune, acum vor avea nevoie să comunice veşti proaste, ceea ce implică o altă competenţă\", spun cei de la GMP PR.

Agenţia GMP PR a luat naştere la jumătatea lui 2007, când departamentul de PR al agenţiei GMP Advertising s-a desprins ca entitate de sine stătătoare, cu doi acţionari -Ioana Mănoiu şi Felix Tătaru. În 2008, GMP PR a avut o cifră de afaceri de 1,8 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb