BULGARIA: Vaccinarea, disponibilă oricui doreşte

J.P.
Internaţional / 24 februarie 2021

Vaccinarea, disponibilă oricui doreşte

Bulgaria va redeschide restaurantele de la 1 martie martie şi va ridica interdicţia aplicată cluburilor de noapte din aprilie, a declarat miercuri premierul Boiko Borisov, care mizează pe succesul campaniei de imunizare contra coronavirusului şi pe numărul mare al celor care şi-au revenit după Covid-19, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Bulgaria a deschis programul de vaccinare pentru toţi cetăţenii săptămâna trecută cu scopul de a îmbunătăţi ritmul campaniei, mai mic decât în alte ţări UE din cauza neîncrederii populaţiei în vaccinurile aprobate.

În ciuda unei creşteri graduale a numărului de noi infecţii la sud de Dunăre în ultima lună, Borisov spune că se măreşte rapid protecţia contra infectării cu coronavirus, lucru ce justifică ridicarea restricţiilor.

Până acum au fost vaccinaţi aproximativ 150.000 de bulgari, 17.000 doar marţi, iar alţi 200.000 şi-au revenit după boală, a spus Borisov într-o şedinţă de guvern.

"În Bulgaria, cu măsuri respectate cu stricteţe, măsuri care - în acelaşi timp - sunt cele mai liberale din Europa - am avut rezultate care au permis oamenilor să trăiască normal. Bulgarii nu simt că este pandemie, ca în alte ţări europene", a declarat premierul.

Bulgaria a redeschis şcolile gimnaziale, mall-urile şi sălile de sport de la începutul lunii februarie, dar a ţinut restaurantele şi barurile închise, din cauza temerilor privind noile tulpini ale coronavirusului, mai contagioase.

Decizia a provocat protestele proprietarilor de baruri şi restaurante, însă acestea vor fi deschise doar cu puţin înainte de alegerile de pe 4 aprilie.

Bulgaria a raportat miercuri 1.800 de cazuri noi, aproape jumătate din cifrele văzute în noiembrie, dar mai mult decele aproximativ 600 de cazuri pe zi de luna trecută. Până acum, vecinii noştri au înregistrat 240.391 de infecţii cu coronavirus şi 9.978 de decese asociate cu Covid-19.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb