"Bunge" plăteşte peste 4 miliarde de dolari pentru "Corn Products"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 iunie 2008

"Bunge" plăteşte peste 4 miliarde de dolari pentru "Corn Products"

"Bunge" Ltd., al treilea producător mondial de uleiuri vegetale, va prelua "Corn Products International" Inc. pentru 4,2 miliarde de dolari în acţiuni. "Bunge" va plăti echivalentul a 56 de dolari pentru fiecare acţiune "Corn Products", ceea ce înseamnă cu 31% peste cursul de 42,90 dolari înregistrat de acţiunile "Corn" la închiderea şedinţei de vineri. Totodată, preţul este cu 25% mai mare decât cursul mediu consemnat de titlurile companiei în ultimele 20 de zile de tranzacţionare.

"Bunge" estimează că tranzacţia va fi aprobată până la finele lui 2008 şi ea va determina sinergii anuale cuprinse între 100 şi 120 milioane de dolari.

"Bunge", al treilea jucător de pe piaţa agroalimentară mondială, după "Cargill" Inc. şi "Archer-Daniels-Midland" Co., a luat fiinţă în 1818, în Amsterdam, ca o firmă de import-export. Compania şi-a mutat sediul în White Plains, New York, în 1999 şi a vândut acţiuni pentru prima oară în 2001, prin New York Stock Exchange. Printre clienţii "Corn Products" se numără "Coca-Cola" Co, "PepsiCo" Inc. "Kellogg"s" Co, "Unilever" NV şi "Nestlé" SA. Tranzacţia cu "Corn Products" vine într-un moment în care creşterea cererii pentru alimente din partea economiilor emergente, precum India şi China, conduce la creşterea preţurilor cerealelor. În plus, ascensiunea preţului combustibililor şi transferul unei părţi a recoltei de cereale spre producţia de etanol contribuie la creşterea preţurilor cerealelor, aducând profituri mari companiilor din sectorul agricol.

"Corn Products" a luat fiinţă în 1906, prin combinarea companiilor de procesare a porumbului din SUA. Societatea procesează porumb şi în America de Sud, derulând totodată operaţiuni în Asia şi Africa.

Compania combinată va avea circa 32.000 de salariaţi şi va derula operaţiuni în 40 de ţări. Niciuna dintre cele două societăţi nu va închide vreo unitate de producţie în urma tranzacţiei.

"Bunge" are activităţi în România din anul 2002, după ce a cumpărat grupul "Cereol" SA din Franţa. Achiziţia producătorului de uleiuri vegetale a avut o valoare de 1,55 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb