Burduja: "Este important să gândim proiecte care diversifică activitatea Complexului Energetic Valea Jiului"

T.B.
Politică / 13 octombrie 2023

Burduja: "Este important să gândim proiecte care diversifică activitatea Complexului Energetic Valea Jiului"

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat vineri, la Petrila, că este importantă gândirea unor proiecte prin care activitatea Complexului Energetic Valea Jiului să fie diversificată şi prin producţia de energie verde, obţinută cu panouri fotovoltaice sau cu microhidrocentrale, informează agerpres.ro.

"Pentru a avea siguranţă, SEN este nevoie de energie în bandă. Ea nu poate fi asigurată decât de cărbune, de gaz, de energia nucleară sau, pe viitor, de hidrogen - încă sunt costuri foarte mari acolo. Ceea ce este important este să gândim un viitor pentru Valea Jiului şi asta am discutat astăzi cu liderii de sindicat, cu conducerea companiei, şi să gândim proiecte care, practic, diversifică activitatea noii companii, Complexul Energetic Valea Jiului, în zona de energie verde - panouri fotovoltaice, microhidrocentrale şi, de ce nu, pe viitor, şi în zona de energie nucleară, cu aceste reactoare modulare mici. În 2029 România are şansa să fie prima ţară din Europa, şi poate chiar prima ţară din lume, care are un astfel de reactor modular de mici dimensiuni la Doiceşti, în judeţul Dâmboviţa. Ulterior, după punerea în funcţiune, vor fi şi alte reactoare modulare de mici dimensiuni, pe amplasamentele pe care le vom decide la momentul respectiv, în funcţie de anumite caracteristici", a spus ministrul Energiei, transmite sursa menţionată.

"De exemplu, partea de panouri fotovoltaice poate fi finanţată din Fondul pentru Modernizare- acolo vom lansa un apel de o jumătate de miliard de euro, şi vedem o colaborare între Complexul Energetic Valea Jiului şi o companie cum ar fi Hidroelectrica. Hidroelectrica are şi un capital propriu foarte mare, ştiţi bine a fost listată recent, 20% a fost listată, şi evaluată la 10 miliarde de euro - o companie semnificativă. Şi numai Hidroelectrica, discutăm şi cu Romgaz pentru grupul pe gaz, discutăm cu Nuclearelectrica în perspectiva anilor 2030. Deci, gândim pe termen lung", a menţionat Sebastian Burduja, relatează agerpres.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb