Burduja: "România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune"

T.B.
Macroeconomie / 28 martie

Burduja: "România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune"

România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, potrivit agerpres.

Conform sursei, "Datele de astăzi arată că România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune. Şi este categoric un efect inclusiv al investiţiilor în energie verde, în regenerabile. V-aţi uitat probabil în hartă şi aţi constatat că Spania, Portugalia au preţuri foarte mici. Au o pondere mare de energie verde şi au interconexiuni limitate la ţările vecine. Sunt, practic, aproape insularizate. Bineînţeles că aceste interconexiuni sunt importante şi la nivelul Uniunii Europene, noi trebuie să le realizăm. În paralel, însă prin toate fondurile disponibile: PNRR, fondul pentru modernizare, schema contractelor pentru diferenţe, despre care de asemenea putem să discutăm, România încurajează şi susţine 5-6-7 mii, poate mai bine, de megawaţi, energie verde solar şi eolian. Aşadar, în orizontul 2026-2028-2030, pe măsură ce aceste capacităţi vor fi puse în funcţiune, românii vor avea facturi tot mai mici", a declarat Sebastian Burduja, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ministrul a făcut precizările în contextul anunţului despre aprobarea în Guvern a unui proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care se elimină taxa pe soare pentru prosumatori şi se actualizează schema de sprijin pentru toţi consumatorii de energie electrică şi gaze naturale, care va duce la scăderea preţurilor pentru următoarele 12 luni, notează sursa precizată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. si cartoful de la 0.8 bani la 4-5 lei media!

    si zaharul de la 2,5 la 5 media...si uleiul de la 4 la 8-9-10 media... si curentul e x3 media fata de trecut.. si si morcovul de la 0,5 la 3,5-4-5 lei media... sichiriile x50% media... si salariul nominal de la 2500 la 4000 media... si apa calda media in tavan si gazele..si intretinerea... 

    jaf la drum mare... 

    stau masine vechituri parcate in fata blocurilor ..si chilometraj in bord medei de peste 200km la parcul auto...URA.... traiasca marea "avutie"..romaneasca... 

    s c c r e t 

    PNL si PSD au distrus sistemul energetic, ne-au saracit, ne-au adus preturi la toate mai mari ca in Germania si salarii de mizerie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb