BURSA DE VALORI BUCUREŞTI  Secţiune pentru derivate, pe pagina de internet

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 aprilie 2008

Secţiune pentru derivate, pe pagina de internet

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a lansat vineri o pagină a derivatelor pe site-ul său, înainte de demararea tranzacţiilor cu aceste instrumente financiare, programată pentru astăzi, în care sunt publicate informaţii despre contracte şi cotaţii online, a anunţat BVB.

"Considerăm că accesul la materiale educaţionale care să explice mecanismul de func­ţionare al pieţei este esenţial pentru receptarea corectă a instrumentelor financiare derivate atât de către intermediari cât şi de către potenţialii inves­titori", a declarat preşedintele-director general al BVB, Stere Farmache, citat în comunicatul Bursei.

Secţiunea specială de pe pagina de internet a Bursei de Valori cuprinde informaţii detaliate cu privire la instrumentele financiare derivate tranzacţionabile la BVB, este dedicată integral contractelor futures şi conţine atât informaţiile care existau deja pe site-urile Bursei de Valori Bucureşti şi ale Casei de Compensare Bucureşti (CCB) într-o formă structurată, cât şi materiale noi cu caracter educaţional.

Cotaţiile online privind tranzacţionarea contractelor futures sunt de asemenea disponibile gratuit în noua secţiune a site-ului BVB, în scopul fundamentării deciziilor investiţionale ale jucătorilor.

"Bursa de Valori Bucureşti a organizat până acum mai multe sesiuni de consultări cu participanţii la Piaţa Derivatelor în dorinţa de a le înţelege aşteptările şi de a putea veni în întâmpinarea nevoilor de informare ale acestora", a mai spus domnul Farmache.

Contractele la termen (futures) vor fi disponibile pentru tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti din 14 aprilie pe activele suport ale acţiunilor Erste Bank (EBS), Petrom (SNP), Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN), Banca Transilvania (TLV), SIF Banat-Crişana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3), SIF Muntenia (SIF4), SIF Oltenia (SIF5) şi pe cursul leu/euro şi leu/dolar.

În prima etapă, investitorii vor putea încheia contracte pe acţiunile celor zece companii pentru scadenţele iunie şi septembrie.

BVB a anunţat, miercuri, că investitorii vor plăti comisioane de 0,25 lei şi 0,60 lei pentru derivatele care se vor tranzacţiona de luni.

Prin lansarea contractelor futures, BVB intră în competiţie directă pe acest segment cu Bursa Monetar-Financiară şi de Mărfuri Sibiu (BMFMS), pe care investitorii joacă în prezent pe mai multe tipuri de contracte, de la derivate pe suportul acţiunilor cotate la BVB până la cele valutare sau pe aur.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb