Bursa din Viena, "undă verde" pentru preluarea operatorului de piaţă din Ljubljana

N.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 octombrie 2008

Bursa din Viena a primit acordul autorităţilor antitrust din Slovenia pentru preluarea pachetului de 81,01% din acţiunile Bursei de Valori din Ljubljana, după ce câştigase în iunie licitaţia la care concurase şi bursa grecească Hellenic Exchanges, a anunţat, ieri, operatorul de piaţă austriac.

"Salutăm decizia autorităţilor slovene şi în curând vom putea începe colaborarea cu partenerii noştri sloveni", a declarat Heinrich Schaller, membru al comitetului director al Wiener Bôerse AG, citat de NewsIn.

Wiener Bôerse a fost unul dintre cei doi finalişti ai licitaţiei pentru preluarea Ljubljana Stock Exchange (LJSE), alături de operatorul bursier din Grecia, Hellenic Exchanges Holding.

"Un exemplu de măsură eficientă ce poate fi implementată rapid este conectarea Bursei de Valori din Ljubljana la reţeaua de furnizori de date a Bursei de Valori din Viena (Budapesta, Bucureşti, Sarajevo şi Banja Luka)", a adăugat Heinrich Schaller.

Pe lângă participaţia pe care o deţine la Bursa de Valori din Ljubljana, Bursa din Viena deţine, împreună cu Oesterreichische Kontrollbank, şi un procent de 68,8% din Bursa de Valori din Budapesta.

În plus, Bursa din Viena are o serie de înţelegeri de cooperare cu alte burse din regiunea Europei Centrale şi de Sud Est, printre care şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB), concentrându-se în principal pe zona indicilor.

Wiener Bôerse calculează în prezent 23 de indici naţionali, regionali sau sectoriali în regiunile Europei Centrale şi a Europei de Sud Est.

Totodată, Bursa din Viena are în prezent 95 de furnizori de date printre clienţii proprii, care asigură distribuţia pe scară largă a informaţiilor financiare şi a datelor legate de cotaţii. La nivel mondial, datele Bursei din Viena sunt diseminate în timp real prin 29.000 terminale, din care 36% sunt în Marea Britanie, 24% în SUA, 10% în Germania şi 6% din total în Austria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb