BURSELE DIN LUME Bursele europene fluctuează

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 21 februarie 2017

Bursele europene fluctuează

Declin major pentru "Unilever", după retragerea ofertei "Kraft Heinz"

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au fluctuat ieri. "Deutsche Telekom" AG a adus creşteri în sectorul telecomunicaţilor, în vreme ce "Unilever" NV a înregistrat o scădere record.

Acţiunile producătorului anglo-olandez de bunuri de larg consum "Unilever" au coborât cu 7,4%, la 3.514,50 pence. Declinul, cel mai mare înregistrat după 2008, a fost generat de faptul că grupul "Kraft Heinz" Co. din SUA şi-a retras oferta de 143 de miliarde de dolari lansată vineri pentru rivalul său "Unilever", care respinsese propunerea.

Titlurile companiei germane de telefonie "Deutsche Telekom" au câştigat 1,5%, ajungând la 16,34 euro, în urma apariţiei informaţiei potrivit căreia divizia sa "T-Mobile US" Inc. ar putea fuziona cu "Sprint" Corp. din SUA.

Acţiunile "Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS) au înregistrat un avans de 6,6%, la 258,50 pence. Banca britanică a decis să renunţe la înstrăinarea diviziei sale "Williams & Glyn" (W&G), înlăturând astfel unul dintre cele mai mari obstacole care stăteau în calea acordării de dividende către acţionari.

Titlurile companiei auto franceze "Peugeot" AG s-au depreciat cu 1,3%, la 18,28 euro. "Peugeot" şi "General Motors" Co. (GM) din SUA nu oferă garanţii privind menţinerea locurilor de muncă şi a fabricilor "Opel" din Germania, a anunţat Matthias Machnig, viceministrul german al Economiei. Declaraţia acestuia a fost făcută în contextul în care între Guvernul de la Berlin şi reprezentanţii "Peugeot" şi GM derulează discuţii preliminare privind preluarea "Opel" de către "Peugeot".

La ora 16.13 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a scăzut cu 0,1%, la 7.291,96 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 0,1%, la 4.861,66.

Bursele din SUA au fost închise ieri, americanii sărbătorind ziua fostului preşedinte George Washington.

Pe pieţele din Asia, acţiunile au urcat în majoritate, ieri, investitorii aşteptând noi detalii privind politicile economice ale preşedintelui american Donald Trump, inclusiv pe cele referitoare la reformele fiscale.

Titlurile companiei auto "Toyota Motor" Corp. s-au apreciat cu 0,5%, la 6.432 yeni, însă cele ale producătorului de electronice "Sony" Corp. au scăzut cu 1,1%, la 3.508 yeni. Conform cifrelor oficiale, exporturile Japoniei către SUA s-au diminuat cu 6,6% în luna ianuarie.

Acţiunile "SoftBank Group" Corp. operator de telefonie mobilă din Japonia, au urcat cu 3,2%, la 8.789 yeni, în urma apariţiei informaţiei conform căreia compania este dispusă să renunţe la controlul diviziei americane "Sprint" în favoarea "T-Mobile US" Inc., astfel încât să asigure fuziunea celor doi operatori americani de telefonie.

Titlurile "Samsung Electronics" Co., cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, au câştigat 2,1%, ajungând la 1,933 milioane de woni. Reuters a infomat că şeful grupului "Samsung", Jay Y. Lee, care a fost arestat vineri, a fost supus sâmbătă interogatoriului din partea autorităţilor sud-coreene.

Indicele Nikkei 225 al Bursei din Tokyo a urcat cu 0,1%, la 19.251,08 puncte, Kospi al celei din Seul - cu 0,2%, la 2.084,39.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb