BURSELE DIN LUME Evoluţii nesemnificative pe bursele din Europa

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 15 septembrie 2014

Bursele din Europa au încheiat sesiunea de vineri cu un nivel similar zilei de joi, după unele fluctuaţii, în condiţiile în care Statele Unite au anunţat avansul vânzărilor retail şi al încrederii consumatorilor, alimentând optimismul privind redresarea economiei, dar generând temeri legate de majorarea dobânzilor.

Titlurile companiei petroliere norvegiene "Statoil" ASA au urcat cu 0,5%, la 176,40 coroane. "Statoil" a vândut active către "Wintershall" AG, subsidiară a companiei germane BASF AG, obţinând în schimb 1,3 miliarde de dolari. Acţiunile BASF au pierdut 0,2%, ajungând la 77,03 euro.

Titlurile "Air France-KLM", cel mai mare operator de transport aerian din Europa, s-au depreciat cu 1%, la 8,54 euro. Greva piloţilor de la "Air France", programată să fie declanşată astăzi, va aduce companiei aeriene pierderi cuprinse între 10 şi 15 milioane euro pe zi, în funcţie de numărul piloţilor care vor opri lucrul, potrivit conducerii acesteia.

Indicele CAC 40 al pieţei din Paris a crescut cu 0,02%, la 4.441,70 puncte, DAX al Bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,4%, la 9.651,13.

În SUA, acţiunile au scăzut vineri, investitorii anticipând că banca centrală (Fed) va majora dobânzile mai devreme decât arătau aşteptările.

Titlurile "Caterpillar" Inc., cel mai mare producător mondial de excavatore, au pierdut 0,5%, atingând 105,02 dolari. "Bank of America" Corp. a redus ratingul titlurilor companiei: "neutru", de la "cumpără".

În Asia, acţiunile au scăzut vineri, pe fondul semnelor de slăbire a economiei Chinei. Titlurile "Cnooc" Ltd., cel mai mare producător de ţiţei offshore din China, au coborât cu 2,3% pe piaţa din Hong Kong, la 14,30 dolari HK, iar cele ale "China Coal Energy" Co. - cu 1,3%, la 4,62 dolari HK.

Indicele Hang Seng al Bursei din Hong Kong a coborât cu 0,3%, la 24,595.32 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb