BURSELE DIN LUME Fluctuaţii la bursele din Europa

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 23 decembrie 2010

Fluctuaţii la bursele din Europa

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au fluctuat, ieri.

Titlurile "ARM Holdings" Plc, producător britanic de cipuri, au cres­cut cu 8,5%, la 437,7 pence, după ce a apărut informaţia potrivit căreia "Microsoft" Corp. se pregăteşte să lanseze o versiune a sistemului de operare Windows bazată pe tehnologia companiei britanice.

Acţiunile "Hermes International" SCA, producător francez de articole de lux, au urcat cu 3,1%, la 161,50 euro. "LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton" SA şi-a majorat la peste 20%, de la 17,1%, deţinerea la "Hermes".

Titlurile "Adidas" AG, al doilea producător mondial de echipament sportiv, au scăzut cu 1%, la 50,91 euro, după ce rivalul său mai mare "Nike" Inc. a raportat o creştere sub aşteptări a comenzilor în luna decembrie.

Indicele DAX al Bursei din Frank­furt a urcat cu 0,01%, la 7.078,91 puncte.

La bursele din SUA, acţiunile au crescut uşor în deschidere, după ce guvernul american a anunţat, pentru trimestrul al treilea, o expansiune economică de 2,6% (în ritm anual) - sub estimările analiştilor, însă mai mare faţă de trimestrul anterior. Titlurile "Bank of America" Corp., cea mai mare bancă din SUA, au crescut cu 0,9%, la 13,10 dolari.

La ora 09:46, indicele S&P 500 a urcat cu 0,1%, la 1.255,74.

În Asia, acţiunile au urcat ca urmare a ascensiunii cotaţiilor petroliere, respectiv a sporirii vânzărilor retail în SUA.

Acţiunile "BHP Billiton" Ltd., cea mai mare companie minieră la nivel mondial, au urcat cu 0,9%, la 45,82 dolari, după ce, marţi, preţului cuprului a crescut până la un nivel record pe piaţa londoneză. Titlurile casei de comerţ "Mitsui & Co." din Japonia, pentru care materiile prime reprezintă cea mai importantă sursă de profit, au crescut cu 0,7%, la 1.325 yeni.

Indicele S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney a crescut cu 0,1%, la 4.778,40 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb