BURSELE DIN LUME Pieţele europene se tem, în continuare, de un război comercial

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 29 iunie 2018

Pieţele europene se tem, în continuare, de un război comercial

Bursele din Europa au urmat un curs negativ ieri, investitorii fiind îngrijoraţi în continuare de tensiunile comerciale globale.

Titlurile producătorului franco-elveţian de ciment "LafargeHolcim" Ltd. s-au depreciat cu 2,1%, la 48,20 euro. Conform unor surse judiciare citate de AFP, grupul "Lafarge" a fost pus ieri sub acuzare, în calitate de persoană juridică, pentru "complicitate la crime împotriva umanităţii", pe fondul suspiciunilor că a subvenţionat, indirect, grupurile armate din Siria pentru a menţine deschisă o fabrică de ciment de acolo.

Acţiunile companiei auto franceze "Renault" SA au pierdut 2,3%, atingând 72,81 euro. Alianţa dintre "Renault" şi companiile japoneze "Nissan Motor" Co. şi "Mitsubishi Motors" Corp. trebuie să găsească mijloacele prin care să îşi permanentizeze existenţa fără să cadă în capcana unei structuri monolitice, a declarat ieri directorul general adjunct al "Renault", Thierry Bollore.

Titlurile "Hennes & Mauritz" AB (H&M), al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, au urcat cu 2,4%, la 137,86 coroane suedeze. Compania va reduce şi mai mult preţurile, după ce profitul a scăzut cu o treime în primul semestru al exerciţiului său fiscal (decembrie 2017 - mai 2018).

La ora 16.51 (ora României), indicele CAC 40 al pieţei din Paris a scăzut cu 1%, la 5.273,22 puncte, OMX Stockholm 30 al Bursei din Stockholm - cu 1%, la 1.526,18.

În SUA, acţiunile au avut un curs mixt ieri, în deschidere, după pierderile mari din ziua anterioară.

Titlurile gigantului tehnologic "Apple" Inc. au urcat cu 0,3%, la 184,70 dolari. "Apple" şi "Samsung Electronics" Co. din Coreea de Sud au convenit, recent, să închidă un litigiu referitor la brevete care dura de ani de zile. Termenii acordului nu au fost dezvăluiţi.

La ora 09.52, indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,2%, la 2.703,81 puncte, Nasdaq Composite a scăzut cu 0,1%, la 7.438,73.

În Asia, acţiunile au avut un curs mixt, pe fondul semnalelor contradictorii de la oficialii din administraţia Trump privind politica comercială americană.

Titlurile producătorului sud-coreean de electronice "Samsung Electronics" Co. s-au depreciat cu 2,4%, la 46.800 woni, iar cele ale "LG Electronics" Inc. - cu 3,4%, la 80.900 woni. Investitorii străini au vândut masiv acţiuni ale companiilor din Coreea de Sud în condiţiile în care wonul a scăzut până la nivelul minim al ultimelor opt luni faţă de dolar, din cauza incertitudinilor legate de comerţul global.

Acţiunile "BHP Billiton" Ltd., cel mai mare grup minier din lume, au urcat cu 1,8%, la 33,82 dolari australieni, pe fondul redresării cotaţiilor metalelor de bază la Londra.

Indicele S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney a urcat cu 0,3%, la 6.215,39 puncte, Kospi al celei din Seul a scăzut cu 1,2%, la 2.314,24 puncte.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cine pariaza pe actiuni se asteapta la pierderesau la cistig si nu trebuie ca noi sa ne ingrijoram o actiune care costa 100 de euro tot o actiune este si la 2 euro ,.,.ok

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb