ZIARUL BURSA

29 iunie 2018
Ediţia din 15.08.2024
DIICOT investighează dosarul "Ambasada"

DIICOT investighează dosarul "Ambasada"

G.M.Anticorupţie / 29 iunie 2018

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a început investigarea in rem a faptelor din dosarul care priveşte mutarea ambasadei ţării noastre de la Tel Aviv la Ierusalim.

Investigarea in rem vine în urma plângerii depuse de preşedintele Ludovic Orban, preşedintele PNL, în data de 17 mai la Parchetul General prin care îi acuză pe Viorica Dăncilă şi pe Liviu Dragnea de comiterea mai multor infracţiuni.

Trei standarde internaţionale de raportare financiară cu impact asupra modelelor de afaceri

Theodor StolojanMacroeconomie / 29 iunie 2018

Theodor Stolojan

Atunci când investitorii iau o decizie de alocare a capitalului au nevoie de informaţii credibile, transparente şi comparabile cu privire la situaţia economică şi financiară a companiilor. De asemenea, autorităţile de stat statistice şi cele fiscale folosesc informaţiile respective în agregarea datelor macroeconomice şi în stabilirea obligaţiilor fiscale ale acestor companii.

Avertisment de "panică financiară" în China

Avertisment de "panică financiară" în China

Călin RecheaMacroeconomie / 29 iunie 2018

Călin Rechea

"Credem că acum este foarte probabil să vedem o panică financiară în China", au scris cercetătorii de la National Institution for Finance & Development (NIFD) într-o analiză publicată, doar pentru scurt timp, pe site-ul organizaţiei, conform unei ştiri Bloomberg.

Summit Trump - Putin, în 16 iulie, la Helsinki

Summit Trump - Putin, în 16 iulie, la Helsinki

V. RibanaInternaţional / 29 iunie 2018

Oficialii de la Moscova şi Washington au ajuns la un acord privind organizarea unui summit între preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cel american, Donald Trump. Acesta va fi primul summit bilateral pentru cei doi lideri şi, potrivit anunţului făcut ieri de părţi, reuniunea va avea loc în 16 iulie, în Helsinki (Finlanda).

VOR SĂ ŞTIE CE SOARTĂ AU DUPĂ BREXIT Giganţii germani din Regatul Unit fac presiuni asupra autorităţilor

A.V.Internaţional / 29 iunie 2018

Grupurile industriale germane BMW AG şi "Siemens" AG, precum şi constructorul de aeronave "Airbus" SE, care este deţinut parţial de Germania, şi-au exprimat, în ultimele zile, îngrijorarea cu privire la progresul lent în negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit), respectiv la posibilitatea ca Regatul Unit să nu ajungă la un acord comercial post-Brexit cu UE înainte de luna martie 2019, când este stabilită data părăsirii blocului co­munitar, anunţă politico.eu.

Împrumutaţii Bancpost în CHF - nemulţumiţi de oferta de conversie a Băncii Transilvania

Împrumutaţii Bancpost în CHF - nemulţumiţi de oferta de conversie a Băncii Transilvania

E.O.Bănci-Asigurări / 29 iunie 2018

Actualizare REPREZENTANŢII BĂNCII TRANSILVANIA:

"83% dintre clientii BT - interesaţi de oferta de conversie a creditelor în CHF"

83% dintre clientii Băncii Transilvania sunt interesaţi de oferta de conversie a creditelor în franci elveţieni (CHF), ne-au transmis reprezentanţii BT, precizând: "În urma lansării ofertei BT pentru conversia în lei sau euro a creditelor în franci elveţieni a BancPost - Banca Transilvania a început contactarea clienţilor în vederea prezentării ofertei. Din datele preliminare pe care le avem - au fost contactaţi aproximativ 1.200 din cei 2.250 de clienţi eligibili -, rezultatele sunt foarte bune. Mai precis 83% dintre clienţi sunt interesaţi de ofertă şi şi-au stabilit o întâlnire cu consilierii BT pentru a discuta detalii tehnice şi procedurale pentru conversie".

-------

Cei mai mulţi dintre clienţii împrumutaţi în franci elveţieni (CHF) la Bancpost se declară nemulţumiţi de oferta lansată zilele trecute de Banca Transilvania (BT) - cumpărătorul Bancpost - care prevede conversia în lei sau euro, cu discount de 18%, a acestor împrumuturi.

Bursa din Varşovia lansează o nouă strategie de dezvoltare

Bursa din Varşovia lansează o nouă strategie de dezvoltare

A.V.Internaţional / 29 iunie 2018

Bursa de Valori din Varşovia (GPW) şi-a lansat noua strategie #GPW2022, un pachet de 14 iniţiative diferite ce se vor concentra pe dezvoltarea de noi platforme care să corespundă nevoilor cumpărătorilor şi vânzătorilor ce tranzacţionează acţiuni în capitala Poloniei.

Legea BauSpar - aprobată de Parlament

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 29 iunie 2018

Legea privind Sistemul de Economisire Creditare (BauSpar) a fost aprobată de Parlament în data de 13 iunie, iar băncile din domeniu (BCR Banca pentru Locuinţe şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe - RBL) aşteaptă ca, după promulgarea şi publicarea ei în Monitorul Oficial, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) să modifice în mod corespunzător normele metodologice de aplicare necesare punerii în practică a noii legi, au declarat, ieri, reprezentanţii Asociaţiei Băncilor pentru Domeniul Locativ din România (ABDLR), citaţi de Agerpres.

"Nu toate cămăşile care sclipesc sunt valoroase"

MIHAELA SAVU, CÂŞTIGĂTOAREA CONCURSULUI "CEL MAI FRUMOS COSTUM TRADIŢIONAL ROMÂNESC", ORGANIZAT DE ASOCIAŢIA TADEU: "Nu toate cămăşile care sclipesc sunt valoroase"

A consemnat Emilia OlescuCultură / 29 iunie 2018

An de an, în luna iunie, la noi au loc o serie de acţiuni legate de costumul popular românesc şi de tradiţiile noastre, în virtutea faptului că în 24 iunie sărbătorim Ziua Universală a Iei. În acest context, unul dintre evenimentele desfăşurate în Capitală duminica trecută a fost cel organizat de Asociaţia Umanitară Tadeu şi Biserica Sfântul Dumitru-Poşta ("În IE la LiturghIE-Păstrăm Tradiţia Vie"). Un sfert dintre cei peste 200 de participanţi la slujbă au purtat costum popular sau un element identitar românesc.

Istorie la preţuri mici

Istorie la preţuri mici

MARIUS TIŢAInvestiţii Personale / 29 iunie 2018

MARIUS TIŢA

De multe ori uităm că am avut patru regi şi o monarhie, nu mai rea ca a altora, dar cu siguranţă mai bună. Invoc aici ultimii 150 de ani ai Europei, cu regi aruncaţi pe geam, detronaţi şi reprimiţi, un ţar masacrat cu întreaga sa familie, aşteptând să îl salveze iubitul său văr londonez, cu care seamănă mai tare decât dacă ar fi fost gemeni, cu prinţese omorâte de bombardamentul american asupra unui lagăr german, unde erau deţinute, cu un rege şi toţi urmaşii săi interzişi în ţara lor, membră fondatoare a Uniunii Europene de azi, cu un fiu de rege şi tată de rege, dar niciodată rege, cu un rege care a preferat să abdice decât să renunţe la o iubire sinceră, cu regi care au colaborat cu naziştii şi o prinţesă născută într-un spital canadian, care a devenit brusc teritoriu internaţional pentru familia regală ce a preferat exilul, colaborării cu naziştii.

Importăm şi modelul britanic

FOTBAL ŞI BANI Importăm şi modelul britanic

D.N.Sport / 29 iunie 2018

Lumea bună a fotbalului se luptă în Rusia pentru accederea în fazele superioare ale turneului final. Fotbalul autohton visează, selecţionerul Cosmin Contra este convins că nu ne-am fi făcut de râs, dacă eram la Campionatul Mondial, iar preşedintele FRF, Răzvan Burleanu anunţă că a mai pus mâna pe un parteneriat strategic, aşa că va fi foarte bine în curând. De 20 de ani construim strategii şi ne lăudăm, dar fotbaliştii echipei naţionale participă la turneele finale doar ca telespectatori.

România originală: democraţia fără Parlament

Cornel CodiţăEditorial / 29 iunie 2018

Cornel Codiţă

Cum fără Parlament? Dar cei vreo 600 de inşi care fac şi desfac legi, ordonanţe, guverne, care inspectează şi cheamă la control oricînd şi pe oricine, care la o adică şi la o supărare mai mare îl dau jos din jilţul său cotrocenean, chiar şi pe Preşedinte, ce sunt? Habar nu am să vă spun, dar pot să demonstrez la tablă, cu compasul şi echerul, că Parlament, cu siguranţă, NU!

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 29 Iunie 2018

MACRO NEWSLETTER 29 Iunie 2018

Macroeconomie / 29 iunie 2018

Volumul vânzărilor retail din Suedia şi-a temperat creşterea anuală în luna mai 2018, până la 3,1%, de la 3,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un avans de 0,6% în luna anterioară. Vânzările bunurilor de consum...

Soarta Angelei Merkel, sub semnul întrebării

V.R.Internaţional / 29 iunie 2018

Summitul pe migraţie care a început ieri la Bruxelles şi este programat să se încheie astăzi, pare să fie cel mai important din întrea­ga carieră a cancelarului german Angela Merkel, întrucât i-ar putea decide soarta.

DNA: Liviu Dragnea, mai mulţi ani de închisoare

G.M.Anticorupţie / 29 iunie 2018

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt nemulţumiţi de pedeapsa de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare la care a fost condamnat Liviu Dragnea, de instanţa de fond din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Volumul se menţine sub media anului

BVB Volumul se menţine sub media anului

A.I. Piaţa de Capital / 29 iunie 2018

Creştere de 0,65% pentru BET Plus 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut parte de creşteri, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, pe fondul unui volum de 35,9 milioane de lei (7,71 milioane de euro), valoare apropiată de cea...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo