BANCA ANGLIEI AVERTIZEAZĂ: Brexitul pune în pericol contracte derivate de ordinul miilor de miliarde de lire

Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iunie 2018

Brexitul pune în pericol contracte derivate de ordinul miilor de miliarde de lire

Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a avertizat recent că timpul se epuizează pentru eliminarea riscului reprezentat de Brexit pentru contracte cu instrumente derivate de ordinul miilor de miliarde de lire sterline, amplificând presiunile pentru ca Uniunea Europeană să ia măsuri, transmite Bloomberg, potrivit news.ro.

Dacă Uniunea Europeană nu va lua măsuri temporare, aşa cum a procedat guvernul britanic, ieşirea Marii Britanii din UE, în martie 2019, ar putea declanşa un haos pe pieţele financiare. Companiile ar putea să fie incapabile să onoreze poliţe de asigurare şi contracte pentru instrumente derivate în valoare de până la 96.000 de miliarde de lire (127 mii de miliarde de dolari), a afirmat şeful băncii centrale la publicarea Raportului de Stabilitate Financiară bianual.

Banca Angliei a notat că Marea Britanie a anunţat unele măsuri în vederea unei soluţii, care includ angajamentul de a acorda permisiuni temporare, dacă acestea vor fi necesare, şi a subliniat că deocamdată UE nu a luat măsuri similare. Problema continuităţii contractelor este presantă în special în privinţa contractelor derivate care nu au trecut prin casa de cliring, tranzacţii directe între două entităţi reglementare, de obicei bănci.

"UE nu a indicat soluţia proprie pentru aceste probleme fundamentale, care vor avea un impact material mai mare asupra costurilor şi disponibilităţii finanţării pe continent, în eventualitatea improbabilă a unui Brexit dezordonat. Aceste probleme nu pot fi rezolvate de sectorul privat", a spus Carney.

Guvernatorul a adăugat că au mai rămas doar nouă luni pentru rezolvarea problemei. Banca Angliei a avertizat periodic în legătură cu problema contractelor transfrontaliere. Companiile vor avea dificultăţi să rezolve aceste probleme pe cont propriu, aşa că autorităţile trebuie să intervină, potrivit băncii centrale.

Cele mai recente estimări ale Băncii Angliei referitoare la riscurile Brexitului nu au fost îmbunătăţite comparativ cu cele din luna martie. Contracte derivate de 29.000 de miliarde de lire, fără cliring, sunt în pericol, pe lângă 10 milioane de deţinători de poliţe de asigurări din Marea Britanie şi alţi 38 de milioane din UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb