VOR SĂ ŞTIE CE SOARTĂ AU DUPĂ BREXIT Giganţii germani din Regatul Unit fac presiuni asupra autorităţilor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iunie 2018

Grupurile industriale germane BMW AG şi "Siemens" AG, precum şi constructorul de aeronave "Airbus" SE, care este deţinut parţial de Germania, şi-au exprimat, în ultimele zile, îngrijorarea cu privire la progresul lent în negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit), respectiv la posibilitatea ca Regatul Unit să nu ajungă la un acord comercial post-Brexit cu UE înainte de luna martie 2019, când este stabilită data părăsirii blocului co­munitar, anunţă politico.eu.

BMW, care construieşte autoturis­mele Mini la o fabrică din Oxford, a stabilit un termen limită la finele verii pentru Londra în sensul divulgării planurilor sale de după Brexit, în timp ce grupul de lobby din sectorul auto britanic, care cuprinde cei trei mari producători de profil Germania, solicită rămânerea în uniunea vamală a UE. Asta, ca să nu aibă probleme în aprovizionare după Brexit.

Totodată, directorul executiv al diviziei britanice a grupului german de inginerie "Siemens", Jurgen Maier, a declarat că firma sa elaborează un plan de urgenţă pentru a se asigura că, în caz de Brexit dur, componentele necesare pot fi obţinute în mod normal. "Sperăm că se poate ajunge la o înţelegere în interesul comun", a spus Maier.

Totodată, Asociaţia Germană a Indus­triei Auto (VDA) analizează riscurile asociate Brexitului, în condiţiile în care vor fi afectaţi membrii săi, printre care BMW, care are circa 8.000 de angajaţi în Regatul Unit. Constructorii auto germani au exportat 769.000 de maşini în Marea Britanie, în 2017. Industria auto britanică exportă 54% din producţia sa în UE.

Bernd Mattes, şeful VDA, a declarat: "Noi taxe vamale şi alte obstacole comerciale nu ar fi în interesul nimănui. UE şi Germania au o prioritate clară - păstrarea celorlalte 27 de state membre UE împreună. Uniunea vamală şi piaţa unică sunt modele de succes. Le-am spus asta partenerilor noştri britanici, din iunie 2016".

Amintim că, recent, "Airbus" a ameninţat că părăseşte Marea Britanie dacă Londra nu ajunge la un acord post-Brexit cu Bruxelles-ul.

Conform analiştilor, dacă grupurile industriale au ajuns să lanseze astfel de avertismente, înseamnă că se află în faţa unor probleme extrem de serioase, iar Marea Britanie riscă să se confrunte cu o "ajustare" a investiţiilor majore după Brexit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb