FOTBAL ŞI BANI Importăm şi modelul britanic

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 29 iunie 2018

Importăm şi modelul britanic

Lumea bună a fotbalului se luptă în Rusia pentru accederea în fazele superioare ale turneului final. Fotbalul autohton visează, selecţionerul Cosmin Contra este convins că nu ne-am fi făcut de râs, dacă eram la Campionatul Mondial, iar preşedintele FRF, Răzvan Burleanu anunţă că a mai pus mâna pe un parteneriat strategic, aşa că va fi foarte bine în curând. De 20 de ani construim strategii şi ne lăudăm, dar fotbaliştii echipei naţionale participă la turneele finale doar ca telespectatori.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat pe blogul său că a discutat la Bucureşti cu preşedintele Federaţiei Engleze de Fotbal, Greg Clarke, despre un parteneriat între cele două asociaţii: "La sediul Federaţiei Române de Fotbal am avut bucuria să discut cu Greg Clarke, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Anglia. Vizita delegaţiei de la Londra reprezintă un reper pentru istoricul relaţiilor oficiale la acest nivel între cele două federaţii pentru perioada de după 1989. Cu atât mai mult cu cât obiectivul principal al întâlnirii l-a constituit fixarea cadrului în care vom lansa parteneriatul strategic între cele două federaţii. La nivel tehnic, dar şi instituţional, fotbalul românesc va putea beneficia în scurt timp de expertiza britanică şi, prin intermediul FRF, vom furniza o platformă a transferului de know-how şi bune practici pentru multiple zone din fotbal. Aceşti paşi întăresc încă o dată reputaţia dobândită de fotbalul nostru în ultimii ani, reputaţie care conferă deschidere şi oportunităţi de dezvoltare". Acesta ar fi al doilea parteneriat al FRF cu o asociaţie din vestul Europei, după cel semnat în septembrie 2015, pe cinci ani, cu Federaţia Daneză de Fotbal.

Pe de altă parte, selecţionerul Cos-min Contra este foarte optimist în ceea ce priveşte o ipotetică participare la Campionatul Mondial din Rusia: "Cred că nu ne-am fi făcut de ruşine. Am văzut echipe mai slab cotate ca noi sau din alte puncte de vedere, care au făcut meciuri foarte bune. M-a surprins eliminarea Poloniei, mă aşteptam la mai mult de la ei. Am declarat înainte că Suedia va fi surpriza acestui CM, până acum este una dintre ele, este prima în grupă. Am văzut forţa Serbiei în a doua repriză cu Brazilia. Trebuie să nu ne gândim doar la faptul că a fost eliminată, ci la evoluţia Serbiei. Serbia rămâne o echipă puternică în Europa, cu jucători care te pot pune oricând în dificultate. Are şi minusuri, acelea trebuie să le vedem noi. Vom vedea ce se va întâmpla cu antrenorul, cu unii jucători, până la ora jocului cu noi ne vom da seama".

Serbia este unul dintre adversarii echipei noastre, care va debuta în toamnă în Liga Naţiunilor, noua competiţie UEFA. Programul meciurilor este următorul: 7 septembrie: România - Muntenegru (stadion "Ilie Oană", Ploieşti), Lituania - Serbia (ora 21:45); 10 septembrie: Serbia - România, Muntenegru - Lituania (ora 21:45); 11 octombrie: Lituania - România, Muntenegru - Serbia (ora 21:45); 14 octombrie: România - Serbia (Arena Naţională, ora 16:00), Lituania - Muntenegru (ora 21:45); 17 noiembrie: Serbia - Muntenegru (ora 16:00), România - Lituania (ora 21:45) - stadion "Ilie Oană", Ploieşti; 20 noiembrie: Serbia - Lituania, Muntenegru - România (ora 21:45).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ce analiza de rahat face contra,zice ca nu ne faceam de ris dar in schimb ii lauda pe sirbi care au plecat acasa asigurindu-si astfel spatele in urma unei viitoare infringeri cu serbia,cu astfel de mentalitati tot spectatori vor fii stranieri

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb