Bursa din Varşovia lansează o nouă strategie de dezvoltare

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iunie 2018

Bursa din Varşovia lansează o nouă strategie de dezvoltare

Bursa de Valori din Varşovia (GPW) şi-a lansat noua strategie #GPW2022, un pachet de 14 iniţiative diferite ce se vor concentra pe dezvoltarea de noi platforme care să corespundă nevoilor cumpărătorilor şi vânzătorilor ce tranzacţionează acţiuni în capitala Poloniei.

Marek Dietl, preşedintele board-ului Bursei poloneze, a declarat, potrivit Emerging Europe: "Suntem pregătiţi să concurăm cu cele mai avansate 24 de economii ale lumii după promovarea Poloniei de la statutul de piaţă emergentă la cel de piaţă dezvoltată, de către FTSE Russell. Ca să concurăm eficient, trebuie să ne îmbunătăţim produsele şi să intrăm în noi zone de afaceri".

Printre iniţiativele avute în vedere se numără un program educaţional mai cuprinzător care sprijină întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri); îmbunătăţirea lichidităţii pe pieţele de cash şi derivate ale Grupului GPW - prin promovarea şi extinderea împrumuturilor de titluri; o gamă completă de produse şi servicii pe piaţa datoriilor (obligaţiuni de trezorerie, obligaţiuni corporative).

Scopul principal al grupului GPW este să se concentreze asupra dezvoltării tehnologice şi a soluţiilor inovatoare pentru diversificarea bazei sale de venituri.

"Un număr tot mai mare de companii inovatoare şi start-up-uri din Polonia au nevoie de capital pentru a creşte", a subliniat Dietl, adăugând: "Oferta noastră trebuie să răspundă nevoilor lor pentru a le permite accesul structurat la capital. Companiile încă nu au capacitatea de a finanţa afacerile cu risc sporit. GPW doreşte să răspundă nevoilor IMM-urilor care vor concura în curând cu societăţile internaţionale. Companiile care au contribuţii la economia poloneză ar trebui să ofere produse şi servicii care să poată fi redimensionate la nivel global".

Grupul GWP abordează, de asemenea, aspecte actuale, precum transparenţa şi sectorul energetic.

În cazul transparenţei, vor fi utilizate metode stabile de calcul al indicilor de referinţă, iar în ceea ce priveşte industria energetică, GWP analizează crearea unei noi platforme de licitaţie pentru serviciile de infrastructură destinate pieţelor de energie electrică şi de gaze naturale etc. În plus, va fi implementată o platformă de tranzacţionare electronică pentru deşeuri şi produse reciclabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb