Soarta Angelei Merkel, sub semnul întrebării

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 iunie 2018

Summitul pe migraţie care a început ieri la Bruxelles şi este programat să se încheie astăzi, pare să fie cel mai important din întrea­ga carieră a cancelarului german Angela Merkel, întrucât i-ar putea decide soarta.

Asta, pentru că doar un rezultat satis­făcător, la finele reuniunii, în privinţa refugiaţilor îi va garanta menţinerea în guvern a partenerul de coaliţie, Uniunea Creştin-Socială (CSU).

La foarte scurt timp după încheierea reuniunii de la Bruxelles, ministrul federal de Interne, Horst Seehofer (CSU), va anunţa dacă acceptă soluţiile stabilite la summit sau dacă va decide să interzică trecerea de graniţele Germaniei a refugiaţilor înregistraţi în alte ţări. Dacă Seehofer va recurge la cea din urmă soluţie, atunci Merkel ar trebui să-l suspende din funcţie, ceea ce va duce la destrămarea coaliţiei, potrivit presei străine.

Amintim că Horst Seehofer i-a oferit lui Merkel drept termen limită sfârşitul lunii iunie pentru a reduce numărul de solicitanţi de azil care intră în Germania.

În urmă cu o săptămână, în cadrul unui grup de lucru pe tema migraţiei, Angela Merkel spunea că şansele găsirii unei "soluţii europene" pentru criza refugiaţilor sunt foarte reduse, date fiind poziţiile diferite ale ţărilor UE în această privinţă.

De pildă, Italia vrea renunţarea la Convenţia de la Dublin privind procedurile de acordare a azilului, iar Ungaria refuză preluarea de refugiaţi. Acestea nu sunt singurele state cu astfel de poziţii, iar aliaţii lui Merkel în problema refugiaţilor pare că mai sunt doar Franţa şi Spania.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, cel care conduce lucrările summit-ului, a avertizat că problema migraţiei ar putea scinda Uniunea Europeană.

Înaintea reuniunii, Angela Merkel a avertizat că "Europa se confruntă cu multe provocări, însă cea legată de migraţie ar putea decide destinul Uniunii Europene".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb