Alexandrion investeşte 100 de milioane de dolari într-o distilerie din SUA

Ziarul BURSA #Companii / 29 iunie 2018

Grupul Alexandrion anunţă că a încheiat un acord cu statul New York, pentru deschiderea primei distilerii din Statele Unite în regiunea Mid-Hudson, Comitatul Putnam. Investiţia totală a grupului va ajunge la aproximativ 100 milioane de dolari.

Potrivit datelor transmise de Alexandrion, în prima etapă, compania va investi peste 40 de milioane de dolari pentru a transforma o clădire existentă într-o distilerie de 11.000 mp., cu un centru pentru turişti şi săli de degustare. Proiectul, care va urma să fie dezvoltat pe parcursul a cinci ani, va crea 102 noi locuri de muncă în New York şi alte state. După finalizarea construcţiei, în anul 2020, noua distilerie va produce băuturi spirtoase premium, adaptate pieţei din S.U.A., cum ar fi whisky, bourbon, gin, brandy şi vodcă. Aceste produse vor fi distribuite în S.U.A., dar vor fi exportate şi în cele 50 de ţări în care distribuie în prezent por-tofoliul exis-tent.

În luna iulie a anului trecut, grupul Alexandrion anunţa pentru prima dată intenţia de a dezvolta distileria în Statele Unite ale Americii. De atunci, Empire State Development (ESD), agenţia de dezvoltare economică din New York, a colaborat îndeaproape cu Grupul Alexandrion pentru implementarea proiectului, oferind companiei facilităţi fiscale în valoare de 2,7 milioane dolari, prin intermediul Excelsior Jobs Program, un proiect local care încurajează companiile să se extindă sau să îşi mute afacerile în New York.

Nawaf Salameh, Chairman Alexandrion Group, a declarat: "Suntem încântaţi să colaborăm cu autorităţile locale într-un proiect atât de amplu care va introduce Grupul Alexandrion pe piaţa americană. Avem oportunitatea de a ne folosi expertiza pentru a dezvolta noi produse adaptate consumatorilor din SUA. Această investiţie este o mişcare strategică care ne va permite să fim prezenţi în Statele Unite şi să folosim această poziţie ca punct de plecare pentru exporturi în restul lumii. Suntem convinşi că acest parteneriat va avea succes, cu beneficii importante atât pentru Grupul Ale-xandrion, cât şi pentru co-munitatea locală din statul New York".

Howard Zemsky, CEO şi comisar Empire State Development, a adăugat: "Hudson Valley se dezvoltă rapid în capitala naţională a producţiei de băuturi spirtoase, având toate ingredientele necesare pentru a sprijini producătorii de toate dimensiunile - resurse naturale din abundenţă, forţă de muncă calificată şi turişti din întreaga lume".

Potrivit grupului, de-a lungul anilor, proiectul va avea un impact pozitiv în comunitatea locală, prin crearea a sute de noi locuri de muncă şi atragerea turiştilor din întreaga lume care vor dori să facă cunoştinţă cu procesul de producţie din distilerie şi să deguste produsele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb