O treime din fermele UE sunt în ţara noastră, producţia e însă modestă

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 29 iunie 2018

Eurostat informează că o treime din fermele din Uniunea Europeană sunt în ţara noastră (33%), o altă treime fiind în Polonia (14%), Italia (10%) şi Spania (9%). Deşi numeroase, majoritatea fermelor din UE au suprafeţe reduse: 65% din ferme au o suprafaţă de sub cinci hectare. Totuşi, în cele 7% din ferme care au 50 de hectare sau mai mult se cultivă puţin peste două treimi (68%) din terenul agricol utilizat al UE. Cu toate că deţinem o treime din fermele UE ele reprezintă doar 3,4% din producţia standard a UE.

Conform Eurostat, în fermele din UE lucrează aproximativ 10,3 milioane de fermieri şi directori de exploataţii agricole dar, deşi sunt numeroase, majoritatea au suprafeţe reduse: două treimi (65%) din fermele din UE au o suprafaţă de sub cinci hectare. În contrast, cele 3% din fermele din UE care au 100 de hectare sau mai mult reprezintă peste jumătate din terenul agricol utilizat al UE. Marile ferme (cu 100 de hectare sau mai mult) sunt mai des întâlnite în Luxemburg (52%), Franţa (41%), Marea Britanie (39%) şi Danemarca (35%). În majoritatea statelor membre ale UE, cea mai mare parte a terenului agricol utilizat este concentrat în marile ferme. Din cele 10,3 milioane de ferme din UE, patru milioane au o producţie standard de sub 2.000 de euro şi sunt res-ponsabile pentru doar 1% din producţia agricolă totală. În UE, aproximativ jumătate (54%) din producţia standard generată de agricultură era în 2016 din fermele din Franţa (17%), Germania (13%), Italia (12%) şi Spania (11%).

Cea mai contrastantă distribuţie este în ţara noas-tră: nouă din zece ferme (92% ) au o suprafaţă mai mică de cinci hectare, dar în cele 0,5% din fermele care au 100 de hectare sau mai mult se cultivă peste jumătate (51%) din întregul teren agricol utilizat al ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb