Business Breakfast la Palatul CCIB dedicat oportunităţilor de accesare de finanţări nerambursabile

F.D.
Miscellanea / 13 februarie

Business Breakfast la Palatul CCIB dedicat oportunităţilor de accesare de finanţări nerambursabile

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat un nou eveniment din seria Business Breakfast la Palatul CCIB, cu tema "Finanţări nerambursabile pentru firme. Cum transformi o idee într-un business de succes, cu ajutorul fondurilor europene", conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Invitatul special al ediţiei moderate de Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei bucureştene, a fost Ovidiu Cîmpean, secretar de stat în cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), care a fost însoţit de Dan Nicula, director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI), şi Ancuţa Popa, director general adjunct al Direcţiei Generale pentru Dezvoltarea Inovării şi a Societăţii Digitalizate (MIPE).

În prima parte a evenimentului, Ovidiu Cîmpean a discutat cu antreprenorii, managerii şi consultanţii prezenţi despre principalele oportunităţi de finanţare oferite prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (28,5 mld. euro) şi prin Politica de Coeziune (46,4 mld. euro). În context, a vorbit pe larg despre apelurile de proiecte dedicate comunităţii de afaceri, deschise deja, dar şi despre cele ce urmează să fie deschise în lunile care urmează atât de MIPE, cât şi de Ministerul Energiei şi de Ministerul Cercetării, Inovării şi Dezvoltării.

Pentru a oferi participanţilor o imagine cât mai clară cu privire la posibilităţile de finanţare a proiectelor, directorul general al ADRBI a făcut o prezentare amplă a Programului Regional Bucureşti-Ilfov 2021-2027, cu accent pe axele dedicate microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii, pe patru componente majore: inovare, digitalizare, competitivitatea IMM-urilor şi competenţe. Dan Nicula a furnizat informaţii relevante despre regulile generale aplicabile, beneficiarii eligibili, proiectele ce pot primi finanţare, valoarea maximă eligibilă, datele estimate de lansare a ghidurilor solicitantului şi de deschidere a apelurilor.

Complementar, Ancuţa Popa a punctat principalele oportunităţi de finanţare destinate mediului privat prin Programul Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare 2021-2027, pe trei priorităţi: cercetare-dezvoltare-inovare, digitalizare, transformare digitală şi furnizare de servicii îmbunătăţite în sectorul cultural.

Foarte bine primită de public a fost intervenţia lui Cătălin Roman, de la ATI Consultants - HUB Servicii Financiare, care a vorbit despre elementele-cheie pe care un antreprenor trebuie să le aibă în vedere în relaţia cu banca, elemente care fac diferenţa între succes şi eşec în (co)finanţarea unui proiect. Aceste informaţii au completat în mod fericit prezentarea Irinei Popescu şi a lui Alexandru Capotă, de la compania CashConsult, Partener ATI Consultants - HUB Servicii Financiare, pe tema principalelor aspecte ce trebuie luate în calcul pentru maximizarea şanselor de aprobare a unui proiect cu finanţare nerambursabilă.

Mai puţin formal decât o masă oficială şi mai rapid, Business Breakfast la Palatul CCIB este un model de networking ce oferă participanţilor posibilitatea de a se întâlni într-un cerc restrâns cu autorităţi de reglementare şi consultanţi de top şi de a identifica noi oportunităţi de afaceri. Următoarea ediţie a Business Breakfast cu tema "Importul forţei de muncă - legislaţie şi soluţii pentru companiile româneşti" va avea loc în Aula Carol I a Palatului CCIB, pe 13 martie, la ora 9,00.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb