Business Breakfast la Palatul CCIB, dedicat oportunităţilor şi provocărilor generate de AI

S.B.
Miscellanea / 4 iunie

Business Breakfast la Palatul CCIB, dedicat oportunităţilor şi provocărilor generate de AI

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat un nou eveniment din seria Business Breakfast la Palatul CCIB, cu tema "AI BOOST: Cum să creşti afacerea folosind inteligenţa artificială".

"Această ediţie este una aparent inedită. Aici, în acest Palat spectaculos, inaugurat în urmă cu 113 ani, vorbim, iată, despre AI. De fapt, preocuparea de a pune pe agenda publică subiecte de impact pentru comunitatea de business ne-a caracterizat întreaga activitate. În zilele noastre, fie că este vorba de îmbunătăţirea experienţei clienţilor, optimizarea lanţurilor de aprovizionare sau inovarea în produse şi servicii, inteligenţa artificială are potenţialul de a transforma orice sector de activitate. A nega această realitate sau a amâna nejustificat luarea unor măsuri pentru a integra inteligenţa artificială în activitatea curentă înseamnă a face paşi siguri către ieşirea de pe piaţă", a declarat Iuliu Stocklosa, preşedintele CCIB, în deschiderea evenimentului, la care au participat numeroşi antreprenori, manageri şi experţi în tehnologie.

Invitatul special al ediţiei a fost Adrian Dragomir, fondator StartAI şi Termene.ro, expert în integrarea tehnologiilor AI în companiile din ţara noastră, care a vorbit pe larg despre cele patru valuri ale inteligenţei artificiale: automatizare, optimizare; scalare (de la optimizare la expansiune); înlocuire (depăşirea barierelor organice ale minţii umane); decide şi controlează. Adrian Dragomir a subliniat, inclusiv prin prezentarea unor studii de caz, că automatizarea şi optimizarea proceselor generează un avantaj competitiv major. Totodată, a atras atenţia că acele companii care nu vor intra în acest prim-val anul acesta sau cel târziu anul viitor vor dispărea de pe piaţă. În opinia sa, vor fi afectate îndeosebi: marketingul, segmentul de customer care, vânzările, dezvoltarea de produse, deciziile de management. De asemenea, Adrian Dragomir a punctat că procesele de polarizare se vor produce cu o viteză accelerată, unul dintre cele mai expuse domenii fiind cel al contabilităţii, în care în prezent activează circa 11.000 de jucători. În context, fondatorul StartAI a evidenţiat o serie de aspecte cărora antreprenorii trebuie să le acorde atenţie, de la oferirea de oportunităţi de reconversie profesională celor care-şi pierd locurile de muncă din cauza optimizărilor şi până la limitele pentru utilizarea inteligenţei artificiale.

Complementar, Iulian Manea, reprezentantul Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR) a vorbit despre demersurile făcute la nivelul Uniunii Europene (UE) în ceea ce priveşte reglementarea domeniului, astfel încât sistemele de inteligenţă artificială utilizate pe teritoriul UE să fie sigure, transparente, etice, imparţiale şi sub control uman. Totodată, a dat detalii despre Regulamentul privind Inteligenţa Artificială (AI Act), punctând practicile interzise, precum şi domeniile de sisteme încadrate în categoria celor cu risc ridicat, de la identificarea biometrică şi clasificarea persoanelor fizice, gestionarea şi exploatarea infrastructurilor critice, educaţie şi formare profesională, accesul la servicii esenţiale şi până la ocuparea forţei de muncă, gestionarea migraţiei şi administrarea justiţiei. În plus, a vorbit şi despre Regulamentul privind guvernanţa datelor la nivel european (DG Act).

Programul profesional al evenimentului a fost completat în mod fericit de intervenţia lui Alex Mălureanu, co-fondator şi CMO Ascendia, companie românească listată la BVB, specializată în dezvoltarea de soluţii complete de e-learning. Invitatul nostru a vorbit despre oportunitatea oferită prin PNRR întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) de a-şi înscrie gratuit angajaţii la 9 tipuri de cursuri de competenţe în tehnologii avansate, punctând faptul că bugetul este de maximum 17.000 euro/firmă, pentru minimum 2.000 de IMM, din toate domeniile de activitate, cu excepţia acvaculturii, pisciculturii şi producţiei agricole primare.

Pentru a oferi oamenilor de afaceri o perspectivă corectă asupra acestui proces, în perioada următoare CCIB va organiza atât dezbateri pe tema reglementării domeniului, cât şi evenimente cu un profund caracter interactiv, axate pe prezentarea de bune practici şi cazuri de succes.

Mai puţin formal decât o masă oficială şi mai rapid, Business Breakfast la Palatul CCIB este un model de networking ce oferă participanţilor posibilitatea de a se întâlni într-un cerc restrâns cu autorităţi de reglementare şi consultanţi de top şi de a identifica noi oportunităţi de afaceri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ăsta e clue-ul, palatul. Că cu ce să te și lauzi, când tu, ccib, ca organizație, nu ești bună de nimic. Palatul a fost al bursei, de acum vreo 150 de ani, dar ce mai contează?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb