Buzău: La o lună de la primul focar, cazurile COVID-19 explodează din nou

ANA FELEA
Miscellanea / 12 iunie 2020

Buzău: La o lună de la primul focar, cazurile COVID-19 explodează din nou

După câteva zile de acalmie, Buzăul ajunge din nou într-un vârf epidemiologic. Judeţul care la începutul lunii avea printre cele mai puţine confirmări a ajuns astăzi la 253 de îmbolnăviri cu COVID-19 după ce testele făcute în ultimele 24 de ore au scos la iveală alte 19 cofirmări de infecţie cu coronavirus.

Mai exact, la aproape o lună după înregistrarea primului focar, Direcţia de Sănătate Publicp anunţă astăzi o explozie de cazuri care provin din medii total diferite, fapt care indică clar o răspândire comunitară a virusului.

Mai exact, virusul a ajuns într-o fabrică de parbrize după ce acolo a fost diagnosticat un bărbat de 55 de ani care a mers să-şi facă testul la un laborator privat. Astfel, aceasta este cea de-a doua fabrică afectată de COVID-19, după cea de confecţii unde până acum au fost înregistrate 7 cazuri.

"În urma anchetei epidemiologice, DSP a identificat 3 contacţi direcţi, care au fost izolaţi la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, DSP a stabilit ca activitatea fabricii să nu fie suspendată,urmând ca starea de sănătate a angajaţilor să fie monitorizată zilnic şi, în cazul în care apar simptome în cazul vreunui angajat, autorităţile sanitare vor fi informate. În cursul zilei de astăzi, s-a realizat o dezinfecţiei a fabricii şi, în continuare, se vor lua măsuri sporite de dezinfecţie a spaţiilor şi se va menţine triajul epidemiologic zilnic pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea în fabric, se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău.

Noi cazuri şi la Spitalul Judeţean şi Spitalul Suport Covid -19

Tot astăzi, au venit confirmările şi pentru mai multe cadre medicale din două unităţi medicale din Buzău. Este vorba despre un angajat din Spitalul Suport Covid-19 din Rm-Sărat dar şi de un medic şi o infirmieră din Spitalul Judeţean Buzău.

"2 cadre medicale au fost depistate pozitiv la testarea pentru Covid-19. Acestia sunt usor simptomatici. Cei doi au fost trimisi la Spitalul din Ramnicu Sarat. La nivelul sectiilor unde au fost depistate pozitiv cele 2 cadre medicale, impreuna cu D.S.P. Buzau s-au luat urmatoarele masuri: - Au fost testati toti pacientii si personalul medical din sectiile respective, au fost limitate internarile ( doar cazurile grave care se incadreaza in definitia de urgenta medico-chirurgicala), s-a dispus externarea pacientilor care puteai fi îngrijiţi la domiciliu, s-a facut dezinfectia terminală, gradual, in functie de eliberarea spatiilor/saloanelor", a spus Adriana Bunilă, purtător de cuvânt în Spitalul Judeţean Buzău.

De asemenea printre cei testatţi astăzi se numără şi pacienţi oncologici dar ş alte persoane care nu au legătură cu alte confirmări înregistrare până acum, fapt care arată existenţa unei transmiteri comunitare la Buzău. De altfel, medicul Carmen Scântei, din cadrul DSP Buzău a declarat că acest pericol nu a trecut la Buzău şi că este nevoie ca oamenii să înţeleagă respectarea măsurilor de protecţie, respectiv purtarea măştii de protecţie şi a distanţării sociale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb