Buzău: Peste 400 de amenzi, aplicate în minivcanţa de Paşte şi 1 Mai

ANA FELEA
Miscellanea / 4 mai 2021

Buzău: Peste 400 de amenzi, aplicate în minivcanţa de Paşte şi 1 Mai

Românii au putut merge la biserică şi în cimitire în noaptea de Înviere, iar de Paşte au petrecut la iarbă verde. Deşi o parte dintre restricţii au fost mai blânde în această perioadă, purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării fizice au rămas obligatorii, regulă care, din păcate, nu a fost respectată de toţi petrecăreţii. În ciuda amenzilor aplicate, reprezentanţii IPJ Buzău susţin că în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte nu au fost înregistrate eveniment deosebite care să aibă drept cauză nerespectarea măsurilor impuse de pandemia de coronavirus. În total, pentru toate neregurile depistate, poliţiştii buzoieni au aplicat 400 de sancţiuni.

Românii au avut parte de câteva zile libere şi, după un an în care au sărbătorit Învierea Domnului în case, fără să poată merge la biserică sau în cimitire, anul acesta, credincioşii au mers în lăcaşele de cult. Şi la Buzău, bisericile au fost pline, iar după ce au luat Lumină, oamenii au mers la mormintele rudelor pentru a aprinde o lumânare.

A doua zi, vremea frumoasă i-a scos pe buzoieni din nou din case. Locurile deja cunoscute pentru a petrecere la iarbă verde au fost luate cu asalt de petrecăreţi.

În ciuda aglomeraţiei de pe străzi, în noaptea de Înviere, sau din locurile turistice, în zilele de Paşte, poliţiştii buzoieni spun că nu au fost înregistrate evenimente deosebite, iar numărul amenzilor aplicate nu a fost foarte mare. În total, este vorba despre o sută de sancţiuni contravenţionale.

Comunicatul emis de IPJ Buzău informează: "În noaptea de Înviere şi în ziua de Paşte echipajele poliţiei rutiere şi de ordine publică au acţionat în zona lăcaşurilor de cult şi în zonele cunoscute ca atractive pentru ieşirea la iarbă verde, fără a fi înregistrate evenimente deosebite în perimetrul acestora. Au fost aplicate 101 sancţiuni pentru nerespectarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19".

Peste 400 de amenzi, în total

Totuşi, numărul total al sancţiunilor aplicate în această perioadă a urcat până la 400.

Comunicatul IPJ Buzău arată: "Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea ilegalităţilor de orice natură ce s-ar fi putut comite în această perioadă, inclusiv pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Astfel, zilnic, peste 220 de poliţişti au fost la datorie, pe raza întregului judeţ. Aceştia au intervenit la aproximativ 260 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112 - Apelul Unic de Urgenţă! În această perioadă au fost organizate 24 de acţiuni punctuale cu efective mărite pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional de orice natură. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 419 sancţiuni contravenţionale. Valoare totală a sancţiunilor a fost de 198.435 de lei".

Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi pentru fluidizarea traficului, peste 150 de poliţişti rutieri au fost prezenţi pe drumurile din judeţ. Au fost reţinute 43 permise de conducere auto, fiind retrase şi 12 certificate de înmatriculare. În total, în urma activităţilor desfăşurate în această perioadă, poliţiştii buzoieni au constatat în flagrant delict 11 infracţiuni.

În perioada 30 aprilie - 03 mai, peste 800 de poliţiştii buzoieni au fost angrenaţi în misiuni de menţinere a climatului de siguranţă publică, prin acţiunile derulate în această perioadă urmărindu-se şi asigurarea unei intervenţii rapide şi eficiente la semnalarea vreunui incident sau ori de câte ori situaţia a impus, dar şi monitorizarea respectărilor măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb