Buzăul a încheiat vaccinarea cadrelor medicale şi deschide noi centre de imunizare

Ana Felea
Miscellanea / 26 februarie 2021

Buzăul a încheiat vaccinarea cadrelor medicale şi deschide noi centre de imunizare

Prima etapă de vaccinare a cadrelor medicale începută pe 4 ianuarie s-a încheiat la Buzău. În total, aproape 6000 de cadre medicale s-au vaccinat număruându-se printre primii români care au primit serul Pfizer.

Adina Moiseanu, coordonatorul campaniei de vaccinare la Buzău, a anunţat: "Etapa I a campaniei de vaccinare s-a încheiat! 5777 de cadre medicale şi personal auxiliar din Buzău au fost vaccinate la solicitarea voluntară a acestora. Aşadar, centrele care au deservit vaccinării personalului medical şi-au finalizat activitatea. Astfel:centrul din Spitalul Orăşenesc Nehoiu şi-a încheiat activitatea din data de 19 februarie 2021, centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi-a încheiat activitatea pe 22 februarie 2021, centrul de vaccinare din Spitalul de psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă Săpoca -secţia Ojasca şi-a încheiat activitatea pe 22 februarie 2021, centrul de vaccinare din Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi-a încheiat activitatea pe 25 februarie 2021, centrul de vaccinare din Spitalul de boli cronice Smeeni îşi va încheia activitatea pe 26 februarie 2021. Personalul medical care nu s-a vaccinat până la acest moment din diverse motive şi doreşte totuşi să-i fie administrat vaccinul anti-Covid19 îşi poate face programarea în oricare dintre cele 5 centre disponibile pe raza judeţului Buzău".

Carmen Scântei, medic epidemiolog DSP Buzău: "Vaccinarea lor nu s-a încheiat aici. Nu putem trage o linie pentru că între timp au fost foarte multe situaţii în care personalul medical s-a răzgândit. Deci, cei care înainte nu erau convinşi de eficienţa acestei vaccinări au renunţat la această idee. Alţii, la momentul la care erau catagrafiaţi, nu s-au putut vaccina pentru că unii chiar au parcurs infecţia şi nu era indicat să se vaccineze imediat. Pe aceste criterii, noi colectăm acum date despre tot personalul medico-sanitar din orice unitate de stat sau privată care doreşte în continuare să înceapă această vaccinare. Recentralizăm aceste date, le transmitem şi după aceea vom aloca diferitelor noastre centre de vaccinare acest personal care se va vaccina conform schemelor produsului pe care îl vom folosi".

Specialiştii atrag atenţia că prima doză de vaccin nu asigură imunizarea în faţa virusului

La Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca a evoluat până nu demult un focar de coronavirus. 7 angajaţi au fost infectaţi cu SARS CoV-2, iar printre ei şi asistente care primiseră prima doză de vaccin anti-COVID. De aceea, specialiştii atrag atenţia că prima doză de vaccin nu asigură imunizarea, impunându-se, în continuare, respectarea regulilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, dar şi administrarea rapelului.

Managerul spitalului, medicul Gabriela Pîrîu, a declarat la Focus Tv: "Abia după ce trec cele 10 zile de la al doilea rapel putem vorbi despre o imunizare, dar putem spune că nu am înregistrat în rândul cadrelor medicale din spital, cu excepţia focarului de la începutului lunii februarie şi pe care l-am închis pe 16 februarie. Focarul a numărat 7 salariaţi, dintre care un medic nevaccinat şi 6 asistente medicale. Dintre acestea, 3 au fost persoane nevaccinate, iar 3 erau după prima doză la aproximativ 14 zile de la efectuarea ei. Toţi cei 7 salariaţi au avut, însă forme uşoare, au primit tratament de specialitate de la medicii pneumologi şi s-au tratat la domiciliu. De la închiderea focarului şi până în prezent nu am mai avut în cadrul spitalului personal confirmat SARS CoV2. Noi am încheiat procesul de vaccinare a personalului angajat, însumând un număr de 353 de angajaţi, adică aproximativ 47% din totalul de salariaţi. Eu zic că ne încadrăm în procentul naţional".

La nivelul judeţului Buzau, s-au vaccinat până acum peste 22.600 de persoane, iar de joi, 25 februarie a început şi vaccinarea profesorilor într-un centru special amenajat pentru cadrele didactice.

La Buzău, autorităţile au amenajat un centru de vaccinare la Casa Corpului Didactic. Profesorii cu vârste până în 55 de ani vor primi serul de la Astrazeneca, iar cei care sunt trecuţi de această vârstă vor fi vaccinaţi cu Pfizer. Vaccinarea personalului din învăţământ se va finaliza cel tarziu în 10 martie, pentru prima doză de vaccin.

Adina Moiseanu a precizat: "Cadrele didactice vor fi vaccinate începând de astăzi la sediul Casei Corpului Didactic situat pe strada Independenţei nr.42. Aici sunt detaşate echipe mobile de medici pentru administrarea vaccinului. Până la acest moment sunt progrmate 420 de cadre didactice. Programarea se poate face şi pe liste la Inspectoratul Şcolar Judeţean sau în platformă. Cadrele didactice vor fi vaccinate cu vaccinul AstraZeneca, pentru cei care au vârsta până în 55 de ani şi cu Pfizer cei care au peste 55 de ani. Sunt dispuse două echipe de medici şcolari care asigură un flux de vaccinare destinat exclusiv personalului din unităţile şcolare de la nivelul judeţului Buzău. Astăzi, s-au programat 120 de cadre didactice care au optat pentru vaccinarea anti-Covid19, urmând ca în zilele următoare să fie vaccinate restul persoanelor înscrise".

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti coronavirus la Buzău a anunţat, de asemenea, şi suplimentarea numărului de centre în care buzoienii se vor putea imuniza.

Astfel, pe lângă cele deja existente, vor mai fi deschise centre noi la Nehoiu, Râmnicu Sărat şi Smeeni. Centrele vor funcţiona începând cu data de 1 martie.

Cele trei centre de vaccinare vor funcţiona începând de la 1 martie şi vor deservi cetăţenii care se încadrează în etapa a II-a campaniei de vaccinare.

Adina Moiseanu a precizat: "Având în vedere solicitarea tot mai mare a cetăţenilor pentru a le fi administrat vaccinul anti-Covid19, dar şi pentru a le facilita accesul către centre mai apropiate de adresa de domiciliu, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea a decis suplimentarea numărului de centre la nivel naţional. În cazul judeţului Buzău, au fost stabilite alte 3 centre care vor asigura câte un flux de vaccinare în oasele Nehoiu şi Râmnicu Sărat şi în comuna Smeeni".

Direcţia de Sănătate Publică raporta, joi, 25 februarie, 26 de cazuri noi de coronavirus la pacienţi cu vârste cuprinse între 7 şi 87 de ani. Printre ultimele victime ale coronavirusului se află şi 3 copii de şcoală, în acest caz Direcţia de Sănătate Publică demarând ample anchete atât la nivelul familiilor cât şi al unităţilor de învăţământ la care sunt înscrişi aceşti copii.

Cu aceste 26 de cazuri noi de COVID-19, Buzăul ajunge la un total de 9495 de infectări şi 264 de decese.

Peste 1000 de buzoieni sunt în carantină la domiciliu sau în izolare, la acest moment, mai arată raportul DSP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb