Buzăul a semnat Planul judeţean de gestionare a deşeurilor

ANA FELEA
Miscellanea / 12 iulie 2020

Buzăul a semnat Planul judeţean de gestionare a deşeurilor

Buzăul face paşi siguri către crearea unui sistem integrat privind managementul deşeurilor. Concret în mai puţin de un an şi jumătate, judeţul ar trebui să beneficieze un depozit ecologic pentru deşeuri menajere, o staţie de tratare mecano-biologică, o staţie de compostare a deşeurilor şi staţie de sortare a deşeurilor.

Anunţul a fost făcut vineri de Consiliul Judeţean unde au fost semnate două contracte importante care practic demarează procedurile pentru punerea în practică a unuia dintre cele mai aşteptate şi necesare proiecte de la nivelul judeţului.

Comunicatul emis de Consiliul Judeţean informează: "În urma finalizării procedurii de achiziţie publică, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a semnat vineri contractul pentru actualizarea/revizuirea Planului judeţean de gestionare a deşeurilor şi pentru întocmirea Studiului de fezabilitate "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Buzău".

Contractul are o valoare de 1.752.440 lei fără TVA şi o durată de 15 luni, iar căştigătorii proiectelor au fost Romair Consulting şi I. Frantzis & Associates ltd, cu lider de asociere Romair Consulting srl.

"După semnarea contractului, prestatorul are la dispoziţie 6 luni pentru întocmirea şi predarea Planului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor şi o perioadă de 15 luni pentru întocmirea şi predarea studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiţii Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Buzău", a precizat Petre Emanoil Neagu, preşedinte CJ.

Concret, aceste proiecte urmăresc realizarea unui depozit ecologic pentru deşeuri menajere, o staţie de tratare mecano-biologică, o staţie de compostare a deşeurilor şi o staţie de sortare a deşeurilor, toate urmând a fi amenajate pe teritoriul comunei Poşta Câlnău, aflate la doar căţiva kilometric de municipiul Buzău. De asemenea, în cadrul proiectelor se urmăreşte şi închiderea depozitului neconform de deşeuri din Municipiul Râmnicu Sărat, dar şi retehnologizarea staţiilor de transfer existente şi operaţionale din localităţile Cislău şi Beceni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb