Buzăul va avea o nouă Unitate de Primiri Urgenţe la Spitalul Judeţean

Ana Felea
Miscellanea / 27 noiembrie 2020

Buzăul va avea o nouă Unitate de Primiri Urgenţe la Spitalul Judeţean

Realizarea unei noi Unităţi de Primiri Urgenţe la Spitalul Judeţean din municipiul Buzău este un proiect la care autorităţile din Buzău lucrează deja de mai bine de trei ani şi după ce s-au făcut planuri doar pe hârtie, s-au reactualizat documente, s-a organizat o primă licitaţie şi s-au semnat contracte, realizarea celei mai mari investiţii din domeniul medical, din judeţ, a intrat în linie dreaptă.

Concret, a început proiectarea clădirii urmând ca după cele 6 luni, cât este termenul prevăzut în contract pentru această etapă, să poată fi dat ordinul de începere al lucrărilor la noua unitate de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Buzău.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a anunţat că s-a încheiat licitaţia pentru desemnarea constructorului care se va ocupa atât de proiectul tehnic al clădirii cât şi execuţia în sine.

Domnia sa a transmis: "Licitaţia s-a încheiat. Am semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia acestui proiect. În urma licitaţiei, câştigătoare a fost asocierea formată din Integral S.A. - lider de asociere, Studio SQM - asociat 1 şi Climatronic BMS - asociat 2. În prezent ne aflăm în etapa de realizare a proiectului tehnic".

Întreaga lucrare ar trebui încheiată în 24 de luni, potrivit termenelor prevăzute în contractul semnat în urma licitaţiei.

De asemenea, în paralel cu etapa de execuţie trebuie să fie organizată o nouă licitaţie pentru a desemna firma care se va ocupa cu dotarea noii unităţi medicale. Concret, trebuie achiziţionată aparatură modernă, de ultimă generaţie, iar pentru asta proiectul are prevăzut un buget de maximum 2 milioane de euro, suma finală fiind stabilită în urma licitaţiei.

Întregul proiect are o valoare de peste 4 milioane de euro, bani din care se asigură proiectarea, execuţia şi dotarea. O parte din această sumă, respectiv 1,5 milioane de euro vin de la Uniunea Europeană, contractul cu ADSE fiind semnat încă de anul trecut, urmând ca restul sumei de care este nevoie până la realizarea lucrării să fie asigurată din bugetul Consiliului Judeţean.

Unitatea de primiri urgenţe trebuie să fie dată în folosinţă până în decembrie 2023. Extinderea presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură şi care va extinde suprafaţa totală a Unităţii de Primiri Urgenţe la peste 1000 de metri pătraţi la parter şi aproape 1000 de metri pătraţi la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.

Parcarea pe locul căreia se va construi noua clădire va fi mutată la subsolul acesteia, laolaltă cu vestiarele pentru personalul medical şi mai multe spaţii de depozitare.

Realizarea unei noi Unităţi de Primiri Urgenţe la Buzău rezolvă o mare problemă cu care se confruntă, mai ales în această perioadă de pandemie, Spitalul Judeţean. Este vorba despre lipsa spaţiului în condiţiile în care zilnic sute de pacienţi ajung la UPU, unitatea deservind întregul judeţ plus toate urgenţele rezultate din accidentele rutiere de pe DN2E85.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb