Buzoieni prinşi în flagrant la braconaj

ANA FELEA
Miscellanea / 21 decembrie 2020

Buzoieni prinşi în flagrant la braconaj

Doi bărbaţi din Breaza au fost prinşi la vânătoare de poliţiştii buzoieni, cu toate că nu aveau autorizaţie în acest sens. Totul s-a întâmplat în seara de 17 decembrie a.c., în jurul orei 20.00, în cadrul activităţilor comune desfăşurate cu gestionarii şi paznicii fondurilor de vânătoare pentru prevenirea şi combaterea actelor de braconaj cinegetic. Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi cei de la Secţia de poliţie rurală Merei au identificat în extravilanul localităţii Greceanca un autoturism, iar în proximitatea acestuia cadavrele unui căprior şi unui iepure, ce prezentau răni care păreau a fi produse prin împuşcare. Din investigaţii a reieşit că bănuiţi de braconaj sunt doi bărbaţi, în vârstă de 53, respectiv 57 de ani, ambii din Breaza. De asemenea, în urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 53 de ani, figurează ca deţinător legal de arme.

Comunicatul emis de IPJ Buzău informează: "În urma cercetărilor a reieşit că cei doi bărbaţi s-ar fi deplasat cu autoturismul unuia dintre bănuiţi pe fondul de vânătoare şi ar fi braconat animalele folosind armele bărbatului de 53 de ani. În momentul în care au fost surprinşi de paznicul de vânătoare, cei doi au abandonat autovehiculul şi vânatul şi au părăsit locul faptei. În urma investigaţiilor specifice, poliţiştii au găsit în autoturismul abandonat şi la alte două locaţii aflate în proprietatea bănuitului în vârstă de 53 de ani, armele de vânătoare, arme de tir sportiv cu glonţ letale, muniţie aferentă pentru ambele tipuri de armă şi aproximativ 2kg carne de vânat".

Cele patru arme şi muniţia aferentă, vânatul, precum şi carnea găsită au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul a fost indisponibilizat.

"În data de 18 decembrie, respectiv 19 decembrie a.c., poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore persoanele bănuite. În ziua de 19 decembrie a.c., bărbatul în vârstă de 53 de ani a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă. În urma probatoriului administrat, instanţa de judecată a dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile", a mai transmis IPJ Buzău.

În cauză se continuă cercetările pentru comiterea infracţiunilor de "nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor" şi "braconaj", fapte prevăzute şi pedepsite de art. 342 alin. 1 C.P. şi art. 42, alin. 1, lit. c şi art. 44 alin. 2 din Legea nr. 407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb