BVB Acţiunile "Şantierul Naval Orşova" au făcut obiectul a două tranzacţii speciale

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 iunie 2004

Titlurile emise de societăţile de investiţii au fost vedetele sesiunii bursiere de vineri. Cursurile lor s-au apreciat semnificativ pe fondul unor lichidităţi ridicate. Valoarea totală a tranzacţiilor efectuate cu acestea a fost de 48,5 miliarde de lei, peste 50% din totalul bursier (92,6 miliarde lei). Indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia titlurilor SIF, s-a apreciat cu 4,56% (583,62 puncte), nivelul său la finele sesiunii de vineri fiind de 13.372,77 puncte şi reprezentînd un nou maxim istoric.

Pe parcursul sesiunii bursiere, au fost efectuate două tranzacţii speciale cu 120.000 de acţiuni emise de "Şantierul Naval Orşova", preţurile la care au fost realizate acestea fiind de 50.000 lei/acţiune, respectiv 52.000 lei/acţiune.

SIF "Oltenia"

Cursul acţiunilor SIF5 s-a apreciat pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de vineri, pe fondul dublării lichidităţii, comparativ cu şedinţa de joi. Au fost transferate peste 2,4 milioane de titluri, în valoare de 14,7 miliarde de lei. Preţul a crescut de la 5.800 lei (preţul de deschidere) la 6.050 lei/acţiune (maximul zilei), după care trendul s-a inversat. Ultima tranzacţie a fost realizată la cursul de 6.000 lei/acţiune, cu 3,5% mai mare decît preţul de închidere de joi. Cel mai mare pachet transferat a numărat 167.000 de acţiuni, preţul transferului fiind de 5.850 lei/acţiune.

SIF"Muntenia"

Pe parcursul şedinţei bursiere de vineri, preţul titlurilor SIF4 s-a înscris pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Valoarea tranzacţiilor efectuate cu aceste acţiuni a fost de 11,1 miliarde de lei (aproape triplu comparativ cu nivelul înregistrat joi), la un număr de peste 2,1 acţiuni transferate. Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 5.300 lei/acţiune (maximul de tranzacţionare de vineri), cu 8,4% mai mare decît preţul de închidere de joi.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Titlurile RRC au fost intens tranzacţionate pe parcursul şedinţei bursiere de vineri, pe fondul unei uşoare aprecieri a cursului faţă de sesiunea precedentă. În prima parte a şedinţei, preţul a crescut de la 604 lei la 612 lei/acţiune, după care trendul s-a inversat, ultimul transfer fiind realizat la cursul de 600 lei/acţiune, cu 0,8% mai mare decît preţul de închidere de joi. În prima parte a şedinţei a fost transferat un pachet de 1 milion de acţiuni (cel mai mare pachet transferat vineri), preţul tranzacţiei fiind de 607 lei/acţiune.

"SIF" Moldova

Cursul titlurilor SIF2 s-a înscris pe un trend ascendent pe parcursul sesiunii bursiere de vineri, pe fondul creşterii cu aproximativ 28% a lichidităţii, comparativ cu şedinţa precedentă. Valoarea tranzacţiilor a fost de 11,4 miliarde de lei, la un număr de peste 2,1 milioane de acţiuni transferate. Ultimul transfer a fost realizat la preţul de 5.300 lei/acţiune, cu 150 de lei mai mare decît preţul de deschidere de vineri şi cu 5% mai mare decît preţul de închidere de joi. Cel mai mare pachet transferat a numărat 150.500 de titluri. Tranzacţia a avut loc în prima parte a sesiunii bursiere, la preţul de 5.150 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb