BVB Apatia continuă la bursă

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 septembrie 2019

Apatia continuă la bursă

Aproape jumătate din rulaj asigurat de tranzacţiile cu acţiunile Fondul Proprietatea

Letargia ce a cuprins Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în ultimele două săptămâni a continuat şi în şedinţa de tranzacţionare de ieri, într-o zi cu oscilaţii marginale ale indicilor şi o valoare a transferurilor de 4,86 milioane de euro, sub media zilnică a acestui an, de 8,65 milioane de euro.

BET, reperul pieţei noastre de capital a coborât cu 0,07%, până la 9.221,69 de puncte, în timp ce indicele financiar BET-FI a urcat cu 0,04%, la 41.234,3 de puncte.

Ieri, Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat noi măsuri de relaxare monetară, respectiv reducerea dobânzii la facilitatea de depozit la un nou minim record de - 0,5% şi reluarea achiziţiilor de obligaţiuni din zona euro începând cu luna noiembrie, ceea ce totuşi nu a antrenat oscilaţii mari ale indicilor din Europa.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Evoluţii preponderent descendente pentru indicii BVB. Variaţiile au fost cuprinse între -0,36% pentru BET-NG şi +0,04% în cazul BET-BK. Lichiditatea a revenit la cote de avarie: doar 23 milioane lei, în condiţiile în care 10,6 milioane lei provin din transferul titlurilor Fondul Proprietatea (FP). Nicio companie inclusă în BET nu a avut o mişcare a preţului mai mare de 1%. Cea mai bună evoluţie a fost cea a acţiunilor Alro Slatina (ALR) care au avansat cu 0,87%, iar la polul opus avem titlurile Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu o scădere de 0,82%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile FP, valoarea transferurilor cu acţiunile Fondului reprezentând aproape jumătate (46%) din lichiditatea înregistrată ieri în piaţa principală a BVB, într-o şedinţă în care cotaţia FP a urcat cu 0,44%, la 1,145 lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile OMV Petrom (SNP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,407 lei/titlu, în scădere cu 0,73%, pe fondul unui rulaj de 3,15 milioane de lei.

Titlurile Banca Transilvania (TLV) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 2,35 lei, în depreciere cu 0,21%, pe fondul unei valori transferate de 1,15 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au angrenat un rulaj de 0,85 milioane de lei, ultima cotaţie a instituţiei de credit fiind de 13,58 lei, în creştere cu 0,3%.

Prin piaţa "deal" a fost realizat un transfer cu titlurile SNP, în sumă de 1,38 milioane de lei, schimbul fiind derulat la preţul unitar de 0,4075 lei, cu 0,61% sub referinţa din piaţa "regular".

Indicele compozit BET Plus a coborât cu 0,06%, în timp ce indicele extins BET-XT, a cunoscut o depreciere de 0,07%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Ves Sighişoara" (VESY): +8,00%

2. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +3,67%

3. "IAR Braşov" (IARV): +1,59%

4. "Compa" (CMP): +1,56%

5. "Alumil Rom Industry" (ALU): +1,44%

-------------------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -5,10%

2. "Ropharma" (RPH): -2,60%

3. "BRK Financial Group" (BRK): -2,20%

4. "Turbomecanica" (TBM): -1,25%

5. "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB): -0,82%

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. SANT VORBELE LUI MARTIN STRIKLAND , IN SERIALUL , '''''' TOATE PINZELE SUS ''''''' , CAND LOVEA CU BASTONUL IN MARGINEA CORABIEI , ''''''' SPERANTA '''''' !!! SE POTRIVESC DE MINUNE , CU SITUATIA ZILEI DE ASTAZI , 13 SEPTEMBRIE 2019 ; PIATA AERO , E MOARTA CLINIC , S-A FACUT 1 TRANZACTIE , LA SIMBOLUL '''''' HUNT '''''' !!! SI CAM ATAT !!! LA BVB , S-AU EFECTUAT CATEVA !!! ASA , NU MAI AJUNGEM NOI , CAPITALISMUL DIN URMA !!!

    1. Good point !!!

      STATY aberati vorbesti acolo nr tranzacti 4 pe IHUNT mai puneti ochelari d-nule inainte sa dai din papagal

      intradevar nu merge cum ar trebui Aero,dar ce zici tu ai exagerat si ar fi chiar culmea sa aiba toate companile din aero tranzacti  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb