BVB: Bursa de Valori Bucureşti a pierdut pierdut peste 4,69 miliarde de lei la capitalizare

A.F.
Miscellanea / 28 ianuarie 2024

BVB: Bursa de Valori Bucureşti a pierdut pierdut peste 4,69 miliarde de lei la capitalizare

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut peste 4,69 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu 389,33 milioane de lei în comparaţie cu săptămâna anterioară, potrivit datelor publicate de BVB.

În săptămâna 22 - 26 ianuarie au fost doar patru şedinţe de tranzacţionare, data de 24 ianuarie fiind declarată zi liberă, faţă de cinci şedinţe în săptămâna 15 - 19 ianuarie 2024.

În perioada menţionată, capitalizarea bursieră a ajuns la 298,14 miliarde de lei, în scădere cu 1,5% faţă de valoarea de 302,83 miliarde de lei consemnată în intervalul anterior.

Tranzacţiile cu acţiuni au generat un rulaj de 610,07 milioane de lei în această săptămână, consemnând o creştere de aproape trei ori faţă de cele 220,74 milioane de lei înregistrate cu o săptămână în urmă.

Cea mai bună zi de tranzacţionare la BVB a fost marţi, 23 ianuarie, când s-a înregistrat un rulaj de 272,67 milioane de lei, iar cea mai slabă zi, joi, 25 ianuarie, cu o valoare a tranzacţiilor de 74,29 milioane de lei.

Indicele principal al Bursei de la Bucureşti - BET - a închis săptămâna la 15.126,22 puncte.

Acţiunile Hidroelectrica au fost cele mai lichide titluri pe segmentul principal al BVB, cu tranzacţii de 269,38 milioane lei, însă acestea au înregistrat o scădere a preţului cu 6,49%.

În topul tranzacţiilor se mai află titlurile Aquila Part Prod Com, cu tranzacţii de 101,92 milioane de lei (-5,12%) şi Banca Transilvania, cu 46,33 milioane de lei (-4,26%).

Cele mai importante creşteri ale cotaţiilor au fost înregistrate de acţiunile COMCM Constanţa (+14,95%), Antibiotice SA (+14,89%) şi cele ale Prefab SA (+14,19%).

La polul opus, scăderi importante au fost consemnate de acţiunile UCM Reşiţa, cu un declin de 28,85%, urmate de cele ale societăţii Armătura SA (-16,67%) şi cele ale SIF Hoteluri SA (-10,36%).

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Este începutul aterizării anul acesta, căderea serioasa la anul.

    1. bondurile pe ro nu spun inca ... de "cadere" serioasa.... dar daca ne uitam la trade deficit care descreste... e clar ca nu se mai consuma in tara ci se "plataste" mai mult "trecutul recent distractiv". sunt curios daca "investitorii romani" inca pariaza pe adancitura deficitului de tranzactionare sau pe revenirea lui la luciul apei... pana unde pariem prabusirea deficitului comerciale?!... tre sa vina o vreme si de "plata" cele imbuibate si mancate / creditate pana acum... asa cum a venit si altor tari din spate.

      PS: traim pe "datorie" undeva in fata vine si vrema de plata. adica de a produce mai mult decat a se consuma /indatora. 

      s c c r e t 

      Avem foarte multe multinationale care produc piese pt masini, anvelope, volane, cabluri etc, cel putin in vestul tarii. Masinile inca s-au vandut ok in 2023. Dc cedeaza alea, vom vedea mai putine ore suplimentare, mai putine bonusuri, si mai putine angajari sau poate chiar reduceri pe ici colo, care se vor rostogoli in toata economia: haine, mancare, mobila,distractii etc

      Nu prea exista motive legitime sa faci market timing. Macro e aproape tot zgomot fara o catastrofa serioasa (razboi pe teritoriul tau, regim totalitar anti-capitalist, pandemie mult mai serioasa decat C19) cat timp cumperi companii profitabile la P/E mic, banii vin. Iar piata BVB are inca multe companii ieftine, cu un istoric profitabil lung.

      1.3 - corect... nu prea inteleg de unde atatea profetii apocaliptice... efectiv avem listate companii strategice profitabile cu un strong dividend track record la PER de sub 11 + pilon 2 + statul a tionar care vrea dividend cat mai mare an de an...

      De ce nu se prezinta situatia cum este de fapt si sa se sparga capitalizarea agregata pe situatia emitentilor: 

      - romgaz, vineri la inchidere apare un smecher si vinde la liber 20 000 mii actiuni in preclose (minus 80 bani de la pretul zilei) 

      - tlv, in preclose alt smecher vinde la liber in adancime la 23.8 (ziua 23.9) 

      - hidro nu mai comentez ce se intampla 

      - snn joi in pre-open un smecher vinde zwci de mii la liber in adancime 

      Si tot asa toata saptamina pe fiecare emitent... cineva planificat incearca sa porneasca o criza... doar ca no sa iasa de data asta. 

      Gata, nu mai e Nicu Marcu la ASF sai dati mita sa inchida ochii.... 

      Blackstone Group, billed as the world's largest commercial property owner, has reached $1 trillion in assets under management, the first alternative asset manager in history to make that milestone.20 iul. 2023 - a raportat 73% Crash in profit.

      s c c r e t  

      da curat ieftin, mai ales ca ti se tot spune ca astea-s prifituri exceptionale.

    Așteptăm falimentul Norofert,descreșterea continua la Medlife,stagnări la foarte multe altele.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

31 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2806
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9951
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.0611

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb