BVB Circa jumătate din rulaj - asigurat de tranzacţiile cu acţiunile Banca Transilvania

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 august 2020

Circa jumătate din rulaj - asigurat de tranzacţiile cu acţiunile Banca Transilvania

BET-FI, singurul indice în scădere

Valoarea tranzacţiilor derulate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la 43,04 milioane de lei, circa jumătate din rulaj fiind dat de transferurile cu acţiunile Banca Transilvania (TLV), cea mai bine cea mai bine clasată companie a pieţei noastre de capital din indicele MSCI Frontier Markets.

În piaţa "regular", titlurile instituţiei de credit au avut o lichiditate de 19,68 milioane de lei, cotaţia TLV înregistrând un avans de 0,9%, până la 2,25 lei.

În plus, a fost înregistrată şi o tranzacţie "deal" cu acţiunile TLV, în sumă de 2,25 milioane de lei, schimbul fiind realizat la acelaşi preţul cu închiderea din piaţa "regular".

Indicii au bifat, în cea mai mare parte, creşteri ale cotaţiilor, într-o zi fără o direcţie clară în pieţele europene.

BET, al celor mai tranzacţionate şaptesprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a urcat cu 0,55%, în timp ce indicele BET-XT, ce reflectă parcursul celor mai lichide 25 de titluri ale bursei noastre, a crescut cu 0,4%.

Echipa de la Prime Transaction a punctat, în raportul său zilnic: "Evoluţii pozitive pentru indicii BVB. Cel mai mare avans l-a avut BET-NG, care s-a apreciat cu 0,76%, în timp ce BET-FI a fost singurul indice care a scăzut, având un declin de 0,36%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 8,8 milioane euro, în creştere comparativ cu şedinţa precedentă (...). Din indicele BET, titlurile unui singur emitent au închis şedinţa de tranzacţionare pe minus: MedLife (M), -1,08%".

După acţiunile TLV, în clasamentul rulajului din piaţa "regular" s-au clasat titlurile Transgaz (TGN), ce au cumulat un rulaj de 6,01 milioane de lei, cotaţia transportatorului de gaze urcând cu 2,14%, la 287 lei.

Poziţia a treia în acest top a fost ocupată de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), care au stagnat la preţul de 1,235 lei, în condiţiile unei valori tranzacţionate de 3,49 milioane de lei.

Acţiunile Erste Group Bank (EBS) au încheiat şedinţa bursieră la preţul de 100,6 lei, în creştere cu 2,03%, pe fondul unei lichidităţi de 1,09 milioane lei.

Indicele compozit BETPlus s-a apreciat cu 0,52%, în timp ce indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii în acţiuni, a urcat cu 0,43%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb