BVB Florin Irimin: "Şedinţa bursieră a reflectat nervozitatea pieţelor financiare"

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 august 2011

Florin Irimin: "Şedinţa bursieră a reflectat nervozitatea pieţelor financiare"

Pe parcursul şedinţei bursiere de vineri, toţi indicii bursieri au înregistrat scăderi semnificative.

Florin Irimin, broker la "Intercapital Invest", a caracterizat şedinţa bursieră de ieri ca fiind slabă, din punct de vedere al lichidităţii. Totodată, domnia sa este de părere că şedinţa bursieră a reflectat nervozitatea pieţelor financiare internaţionale. Florin Irimin a mai adăugat că închiderea şedinţei bursiere de ieri a arătat că şedinţa BVB anterioară (n.r. când toţi indicii bursieri au crescut) nu a înglobat ştirea referitoare la publicarea unor rezultate sub aşteptări ale indicelui american "ISM Manufacturing PMI", în a doua parte a zilei. Ca urmare, şedinţa bursieră de ieri s-a deschis "pe minus" şi s-a păs-trat la fel pe parcursul zilei, potrivit domniei sale.

Domnia sa a precizat că reacţia agresivă a pieţelor bursiere internaţionale de luni a fost mult prea puternică, deşi ştirea din weekend (n.r. cu privire la mărirea plafonului de îndatorare a Statelor Unite) a fost mult mai importantă.

Domnia sa ne-a declarat: "E ca şi cum tot efortul Congresului american a fost anulat de o ştire".

Astfel, indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii listate, a scăzut cu 1,59%, ajungând la circa 5.297 puncte, în şedinţa bursieră de vineri. Indicele BET - FI, care indică evoluţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare şi ale "Fondului Proprietatea", a scăzut cu 1,76% la aproape 21.596 puncte. Indicele BET-NG (al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi) a scăzut cu 1,4% la 750,6 puncte şi indicele BET-C (care reflectă evoluţia preţurilor tuturor companiilor listate la BVB), cu 1,4% la 3.230 puncte.

Titlurile "Fondul Proprietatea" au încheiat şedinţa la 0,511 lei/titlu, pe fondul unui rulaj de 9,84 milioane de lei. Cotaţia titlurilor a oscilat între 0,51 lei şi 0,515 lei/unitate. În perioada 25 - 29 iulie anul acesta, FP a răscumpărat acţiuni cu valoarea totală de 18,7 milioane lei.

Titlurile "SIF Oltenia" (SIF5) au încheiat şedinţa bursieră de ieri, la preţul de 1,33 lei/acţiune, cu 2,21% sub şedinţa precedentă, pe fondul unei lichidităţi de aproape 1,77 milioane lei.

Titlurile "OMV Petrom" (SNP), au înregistrat o scădere cu 1,3% la 0,38 lei/titlu, faţă de şedinţa precedentă, pe fondul unei lichidităţi de 1,36 milioane lei.

Cel mai mult s-au apreciat titlurile "Electroargeş SA Curtea de Argeş" (ELGS), cu 14,94% la 0,3685 lei/titlu.

Cel mai mult s-au depreciat titlurile "MJ Maillis România S.A" (MJM), cu 14,97% la 1,045 lei/titlu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. daca nu rascumpara Franklin milioane de actiuni, era deja sub 0.5

    ce mizerie, sigur la la bursa romana toate scad, scad si cand creste la bursa america, de ce ?, pentruca smecherii trebuie sa cumpere, cum fac smecheria ?, cred ca, se costeaza la vanzare ... la "pretul pietei ..., care e smecheria, pai se face jocul smecheriilor, adica pretul pietei jongleaza pe niste parghii numai de trogloditii bvb stiute, ... ce mizerie ..., asta e bvb, urmariti evolutia pietelor externe si, vedeti ca si atunci cand acestea urca, bvb ... "tot in jos..., dincolo de toate astea, "unele mici aranjamente, declaratii mai mult sau mai putin "bombastice" care duc preturile acolo unde "tocmai trebuie", si, ce joc de glezne fac saracii "mici investitori" in ideea gresita ca ... vor castiga sau cel putin asa ii sfatuiau in urma cu ceva timp unii "smecheri bursieri" pe bugatari, sa-si rotunjeasca veniturile investind pe bursa, ha, ha haaaaa , ... experienta..., experienta fraierilor de a pierde banii... in buzunarele ... smecherilor ... , ce mizerie ...

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb