BVB Fondul Proprietatea a adus jumătate din lichiditatea Bursei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 aprilie 2015

Fondul Proprietatea a adus jumătate din lichiditatea Bursei

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au avut cel mai mare rulaj din piaţă, în şedinţa de ieri, schimburile de 17,43 milioane de lei reprezentând aproape jumătate din lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti, de 37,08 milioane de lei (8,43 milioane de euro).

Titlurile FP s-au apreciat cu 0,35%, la 0,859 lei/unitate, într-o piaţă în care indicii au avut aprecieri mai mari decât 1%.

Indicele BET, al celor mai lichide zece companii, a urcat cu 1,5%, în timp ce indicele extins BET-XT s-a apreciat cu 1,48%.

Indicele sectorului energetic BET-NG a crescut cu 1,1%, iar BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, cu 1,17%.

Locul secund în topul lichidităţii a revenit Băncii Transilvania (TLV), cu un rulaj de 6,63 milioane de lei. Cotaţia TLV a urcat cu 3,17%, la 2,31 lei/unitate.

Banca Transilvania a prezentat marţi seara detaliile financiare prin care a preluat integral acţiunile Volksbank România de la grupul austriac Volksbank, băncile germane DZ Bank şi WGZ Bank şi BPCE din Franţa.

BT a anunţat că plăteşte 81 de milioane de euro pentru achiziţia Volksbank, din care 58 de milioane de euro vor fi plasate într-un cont escrow, pentru a acoperi anumite riscuri viitoare care ar putea apărea în termen de un an.

Tot ieri, au fost realizate tranzacţii de 4,42 milioane de lei cu titluri BRD, pe fondul unei creşteri a preţului cu 3,26%, la 9,81 lei/unitate.

Acţiunile SIF1 Banat Crişana au făcut obiectul unor schimburi de 1,20 milioane de lei, cotaţia urcând cu 2,06%, la 1,43 lei/unitate.

Miercuri seară, fostul preşedinte al SIF1, Dragoş Bîlteanu, şi fostul administrator Najib El Lakis, au fost trecuţi în arest la domiciliu, din arest preventiv, în dosarul în care sunt cercetaţi de DIICOT pentru delapidare, manipularea pieţei de capital şi spălare de bani.

Pe piaţa deal, a avut loc o tranzacţie de 233.800 de lei cu acţiuni "Antibiotice" Iaşi (ATB). Cotaţia ATB s-a depreciat, ieri, cu 0,09%, la 0,5840lei/unitate, pe piaţa principală fiind înregistrate schimburi de 5.628,21 lei.

În sectorul energetic, acţiunile OMV Petrom (SNP) au închis în urcare cu 2,54%, cele ale Electrica (EL) şi Romgaz (SNG) cu 0,5%, respectiv 0,17%, în timp ce titlurile Transgaz (TGN) au scăzut cu 0,16%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb