BVB Gabriel Rotaru, Intercapital Invest: "La BVB, pierderile s-au adâncit"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 mai 2016

Gabriel Rotaru, Intercapital Invest: "La BVB, pierderile s-au adâncit"

BET coboară spre un nou minim local, iar titlurile Romgaz au atins un minim istoric

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în depreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mare decât miercuri, de 23,25 milioane de lei (5,16 milioane de euro).

Domnul Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "Pieţele europene s-au reîntors astăzi (ieri, n.r.) pe scădere. În SUA, indicii bursieri au deschis direct pe minus, confirmând tendinţa descendentă începută în urmă cu o lună. La BVB, pierderile s-au adâncit. Corecţiile au început la puţin timp de la deschidere, amplificându-se în partea a doua a şedinţei. Cele mai afectate blue chip-uri au fost Nuclearelectrica, Romgaz şi BRD - Groupe Societe Generale, toate în scădere cu mai mult de 2%. Rulajul cel mai mare s-a consemnat la Romgaz, acţiunile emitentului înregistrând totodată un nou minim istoric, în condiţiile în care randamentul dividendului brut, la nivelului ultimului preţ de piaţă al acţiunilor, a urcat la 12,5%. În aceste condiţii, indicele BET coboară spre un nou minim local, intrând sub suportul aflat la nivelul de 6.400 puncte. Cu toate că piaţa avut astăzi (ieri, n.r.) parte de o volatilitate relativ ridicată, lichiditatea rămâne modestă, valoarea totală a tranzacţiilor pe piaţa principală însumând ceva mai mult de 20 de milioane de lei".

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 5,36 milioane de lei. Cotaţia SNG a coborât cu 2,26%, preţul de închidere fiind de 21,6 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au scăzut cu 0,36%, la 2,74 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,58 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 3,5 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,742 lei/unitate, în stagnare.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), cu un rulaj de 2,71 milioane de lei. Cotaţia BRD a coborât cu 2,11%, ultimul preţ fiind de 9,3 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate două tranzacţii, însumând 1,56 milioane lei, cu titluri TLV, la preţul unitar de 2,745 lei, în depreciere cu 0,18%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,83%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,79%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,78%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,92%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 1,06%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nene stim si noi da-ne ceva nou

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb