ZIARUL BURSA

20 mai 2016
Ediţia din 15.08.2024
Adrian Vasilescu ne ia de proşti

CAPITALUL BĂNCILOR SCADE? Adrian Vasilescu ne ia de proşti

M.A.Bănci-Asigurări / 20 mai 2016

Domnul Adrian Vasilescu ne spune, "cu mâna pe inimă", că nu iubeşte băncile cu capital străin! Deci consilierul pentru strategie şi/sau relaţii publice al BNR sau al Guvernatorului BNR nu iubeşte nici o bancă dintre cele care mai funcţionează, în prezent, în România, deoarece nu mai funcţionează nici o bancă cu capital românesc integral (decât poate Banca Comercială Feroviara, BCC şi BRCI, dar nu ştim în ce măsură acestea mai pot fi considerate cu capital românesc atâta vreme cât sunt oferite spre vânzare, către deţinători străini de capital). Probabil că domnul Vasilescu a vrut să spună "nu iubesc băncile cu capital străin, dar..."

Dar trebuie susţinute, trebuie ajutate, deoarece BNR nu are ca obiectiv protejarea consumatorilor, cetăţeni români, ci protejarea capitalurilor băncilor (capitaluri străine) care, în prezent, sunt în pericol. Tot domnul Vasilescu, un bun comunicator de altfel, ne spune, ca o opinie personală "fără nici o perdea, că, din clipa în care Legea privind darea în plată a fost publicată în Monitorul Oficial, clipa 1, şi clipa 2, când această lege a intrat în vigoare în 13 mai, capitalul băncilor a început să scadă treptat şi nu ştim până unde va scădea".

Vlad Voiculescu (Sursa foto: Facebook)

Vlad Voiculescu a fost învestit în funcţia de ministru al Sănătăţii

Andrei StanPolitică / 20 mai 2016

Actualizare 19:17 Cioloş: "Vom lua măsuri pentru a evita contractele cu dedicaţie şi pentru un control al biocidelor"

Premierul Cioloş a detaliat astăzi măsurile pe care Guvernul le va lua pentru a rezolva situaţia infecţiilor nosocomiale, acestea incluzând noi norme de achiziţie şi un control mai strict al intrării pe piaţă a biocidelor.

Actualizare 16:33 Cioloş: "Îi voi acorda ministrului Sănătăţii tot sprijinul pentru o reformă reală în domeniu"

Actualizare 15:11 Iohannis, către noul ministru: "Aveţi şansa să corectaţi problemele sistemice din sănătate"

Actualizare 11:20 Preşedintele Iohannis a semnat Decretul de numire a lui Vlad Voiculescu ministru al Sănătăţii

Actualizare 09:35 Cioloş: ''Am decis să-mi asum inclusiv un risc şi să vin cu propunerea ca Vlad Voiculescu să fie ministru al Sănătăţii''

Magazinul Contessina, prezent în curând în Băneasa Shopping City

ADVERTORIAL Magazinul Contessina, prezent în curând în Băneasa Shopping City

Companii / 20 mai 2016

Cel mai fashionable mall din Capitală se pregăteşte să inaugureze la finalul lunii mai încă un magazin cu haine, încălţăminte şi accesorii de lux pentru copii. Este vorba despre Contessina, boutique-ul elegant multi-brand, care de câţiva ani reuneşte sub acoperişul său dintre cele mai populare nume din industria modei pentru cei mici. Iar timingul este perfect! Vara se remarcă cele mai noi tendinţe în materie de modă.

ANUNŢ Oferta Publica de Cumparare a actiunilor SC Comelf SA Bistrita

Piaţa de Capital / 20 mai 2016

EMITENT: SC COMELF SA, cu sediul in Romania, Bistrita, Judetul Bistrita-Nasaud, str Industriei nr 4, cod postal 420063, identificata prin Nr. ORC J06/2/1991, CUI RO568656, cu capital social 13.579.505,20 RON divizat in 23.412.940 actiuni nominative ordinare emise in forma dematerializata cu valoarea nominala de 0,58 RON si cu obiect principal de activitate Cod CAEN 2811- Fabricarea de motoare si turbine (cu exceptia celor pentru avioane, autovehicule si motociclete).

"ANRE va analiza dacă Transelectrica şi Transgaz îşi îndeplinesc planurile de investiţii"

NICULAE HAVRILEŢ, ANRE: "ANRE va analiza dacă Transelectrica şi Transgaz îşi îndeplinesc planurile de investiţii"

ANDREI MURGULEŢPiaţa de Capital / 20 mai 2016

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) va analiza, până la 1 iulie, dacă Transelectrica şi Transgaz îşi îndeplinesc planurile de investiţii şi indicatorii de performanţă în funcţie de care conducerea societăţilor primeşte salarii şi bonusuri, a declarat, ieri, Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE, în cadrul unei conferinţe.

"Intenţionez să verific toate retrocedările din Sectorul 2, din ultimii 16 ani"

INTERVIU CU DAN CRISTIAN POPESCU, CANDIDAT PNL LA PRIMĂRIA SECTORULUI 2: "Intenţionez să verific toate retrocedările din Sectorul 2, din ultimii 16 ani"

A consemnat ADINA ARDELEANUPolitică / 20 mai 2016

Dan Cristian Popescu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 2, are ca obiectiv controlul tuturor dosarelor de retrocedare din sector, din ultimii şase ani, în contextul în care şi procurorii au în derulare mai multe anchete pe această temă, inclusiv Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu fiind anchetat într-un astfel de dosar.

Banca centrală americană ar putea creşte dobânda în iunie

A.V.Internaţional / 20 mai 2016

Oficialii băncii centrale americane (Federal Reserve - Fed) ar vrea să crească dobânda cheie în iunie, conform minutelor şedinţei de politică monetară a instituţiei din 26-27 aprilie, care par să confirme că economia americană dă semne că lasă în urmă creşterea mai înceată din primul trimestru.

Grecia are un excedent bugetar primar peste aşteptări

V.R.Jurnal de criză / 20 mai 2016

Grecia a înregistrat un excedent bugetar primar de 2,37 miliarde de euro (2,66 miliarde de dolari) în primele patru luni din 2016, depăşind cu 1,81 miliarde de euro obiectivul guvernamental în acest sens, datorită reducerii cheltuielilor, anunţă Ministerul de Finanţe de la Atena.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

DEŞI STATUL A RENUNŢAT LA PACHETUL MAJORITAR DE LA ELECTRICA, UNII PROPUN SĂ-L RECÂŞTIGE, LA DEZBATEREA STRATEGIEI  Ministerul Energiei: "Menţinerea la stat a pachetului majoritar Electrica nu va apărea în versiunea finală"

A.M.Companii / 20 mai 2016

Menţinerea la stat a pachetului majoritar de acţiuni Electrica a fost o propunere a unui participant la procesul de consultare publică pentru realizarea Strategiei Energetice a României şi nu va apărea în versiunea finală a documentului, a...

MACRO NEWSLETTER 20 Mai 2016

MACRO NEWSLETTER 20 Mai 2016

Internaţional / 20 mai 2016

Vânzările retail din Marea Britanie au crescut peste aşteptări în aprilie 2016, cu o rată lunară de 1,3%, după un declin de 0,5% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 4,3%, de la 3% în luna anterioară.

Limitele minciunii

CORNEL CODIŢĂEditorial / 20 mai 2016

CORNEL CODIŢĂ

Oamenii modernităţii nu au limite în privinţa minciunii. Desigur, nu toţi mint la fel de mult şi nici asupra aceloraşi lucruri. Nici o ordine de drept ori morală nu a reuşit să abolească, ori măcar să restrîngă semnificativ utilizarea minciunii...

REVISTA PRESEI 20.05.2016

Willy HomnerRevista Presei / 20 mai 2016

ADEVARUL 

Iohannis a pus criza dezinfectanţilor pe ordinea de zi a CSAT

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, într-o conferinţă susţinută la Palatul Cotroceni, despre criza dezinfectanţilor, despre decizia de a promulga legea achiziţiilor...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo