CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 11-18 MAI Plus de 8,35%, pentru Electromagnetica

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 20 mai 2016

Plus de 8,35%, pentru Electromagnetica

Acţiunile "Electromagnetica" (ELMA) s-au apreciat cu 8,35%, raportat la euro, în perioada 11-18 mai, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Electromagnetica a înregistrat, în primul trimestru din 2016, un profit de 1,527 milioane de lei, după ce, în aceeaşi perioadă a anului anterior, înregistrase o pierdere de aproape 3,37 milioane lei

Veniturile totale ale companiei au scăzut, în primul trimestru din acest an, cu 43% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2015, până la 58,613 milioane lei, de la 105,091 milioane lei. De asemenea, veniturile din vânzarea corpurilor de iluminat cu LED şi a altor produse au crescut cu 45%, şi tot o majorare (de 9,4%) a înregistrat activitatea de închiriere spaţii comerciale.

Rezultatele arată, totodată, că valoarea cheltuielilor totale a scăzut cu 46% în primul trimestru din acest an, în comparaţie cu acelaşi interval din 2015, în timp ce datoriile totale pe termen lung s-au cifrat la 9,807 milioane lei, în creştere de la 9,779 milioane lei.

Electromagnetica este producător şi furnizor de energie electrică, echipamente de măsurare şi distribuţie a energiei electrice, sisteme de iluminat cu LED, aparataj electric, subansamble electrice, electronice, metalice şi din mase plastice.

În prezent, acţiunile societăţii sunt deţinute de către angajaţi prin Asociaţia PAS Electromagnetica (29,63%), SIF Oltenia (25,24%), alţi acţionari (45,13%), fiind listate din 2011 la categoria I a BVB.

În timp ce principalii indici ai BVB s-au depreciat în perioada analizată, în topul celor mai mari creşteri s-au mai clasat acţiunile "Sinteza" (+6,28%) şi "Rompetrol Rafinare" (+5,89%).

Acţiunile "Nuclearelectrica" (SNN) s-au apreciat cu 3,95%, în perioada 11-18 mai 2016, reprezentând cel mai bun plasament din indicele BET.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a scăzut cu 0,46%, în timp ce indicele extins BET-XT s-a depreciat cu 0,75%, raportat la euro.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cea mai mare apreciere, de 0,25%, a aparţinut titlurilor "FDI Monolith", acestea fiind urmate de "FDI Audas Piscator" (+0,15%) şi "Erste Bond Flexible Romania EUR" (+0,11).

Cotaţia aurului a urcat cu 1,09%, în timp ce moneda naţională s-a depreciat cu 0,1% faţă de euro.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb