Un fond Certinvest a dat 280.000 de euro pe 10% din Ascendia

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 mai 2016

Compania de eLearning se pregăteşte de listarea pe AeRO

Fondul de investiţii Certinvest Dinamic, administrat de SAI Certinvest, a preluat 10% din Ascendia, companie românească de eLearning, pentru suma de 280.000 de euro, în cadrul unui plasament privat.

Potrivit unui comunicat transmis ieri, Certinvest şi Ascendia vizează împreună susţinerea companiei de eLearning în procesul de listare pe piaţa alternativă AeRO, proces administrat de societatea de brokeraj Intercapital Invest.

Acţionarii Ascendia au decis, pe 7 aprilie, majorarea capitalului social, de la valoarea de 130.000 lei, la 144.444,40 lei şi au renunţat la dreptul de preferinţă, oferind acţiunile nesubscrise spre vânzare prin plasament privat.

Finalizarea majorării şi efectuarea plăţii de către fondul Certinvest a fost constatată pe 19 aprilie, potrivit datelor din Monitoriul Oficial. Astfel, noua structură a acţionariatului Ascendia este formată din Cosmin Mălureanu, cu o deţinere de 63%, Alex Mălureanu, cu 22,5%, Adriana-Ioana Mălureanu, cu 4,5% şi FDI Certinvest Dinamic, cu 10%.

Ascendia a înregistrat, anul trecut, un profit de 1,33 milioane de lei, de 8 ori mai mare faţă de 2014, pe fondul unor afaceri de 4,08 milioane de lei, de 3 ori mai mari faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Horia Gustă, Director General Certinvest, a declarat: "Vedem în Ascendia un business de succes pe care dorim să-l sprijinim pe termen scurt să se listeze pe piaţa secundară AeRO, iar pe termen lung să-l aducem pe piaţa principală a Bursei de Valori".

Cosmin Mălureanu, CEO Ascendia, consideră că societatea a ajuns într-un punct în care are nevoie de un partener: "Misiunea noastră pe piaţa românească de educaţie este de a reaşeza procesul de învăţare pe noi piloni care să includă tehnologia şi produsele de eLearning".

Ascendia are o experienţă de nouă ani în dezvoltarea de software educaţional şi Platforme de eLearning pe piaţa din România. Principalele linii de business ale companiei sunt dezvoltarea de conţinut digital pentru şcolari şi preşcolari, de platforme de training şi conţinut pentru companii şi de proiecte de cercetare şi dezvoltare în domeniul educaţiei prin mijloace digitale.

Ascendia deţine, din anul 2014, portalul eLearning.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb