Vlad Voiculescu a fost învestit în funcţia de ministru al Sănătăţii

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Politică #Sănătate / 20 mai 2016

Vlad Voiculescu (Sursa foto: Facebook)

Vlad Voiculescu (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 19:17 Cioloş: "Vom lua măsuri pentru a evita contractele cu dedicaţie şi pentru un control al biocidelor"

Premierul Cioloş a detaliat astăzi măsurile pe care Guvernul le va lua pentru a rezolva situaţia infecţiilor nosocomiale, acestea incluzând noi norme de achiziţie şi un control mai strict al intrării pe piaţă a biocidelor.

Primul ministrul a prezentat public, după ce i-a predat mandatul noului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, paşii următori ai Executivului.

Astfel, prima măsură vizează reglementări privind intrarea pe piaţă a biocidelor şi menţinerea lor. ''Venim cu exigenţe noi'', a spus Cioloş, precizând că măsura are ca scop evitarea situaţiilor în care un produs, odată intrat pe piaţă, nu mai este verificat ani de zile.

Tot în legătură cu produsele biocide, Cioloş a anunţat că Guvernul va lua măsuri pentru a evita ''contracte dedicate, cum a fost cazul până acum''. El a precizat că vor fi adoptate noi norme de achiziţie - contracte standardizate.

Premierul a vorbit şi despre demersuri de încurajare a spitalelor să raporteze infecţiile nosocomiale.

''Am explicat şi celor din conducerea Ministerului faptul că după o analiză pe care mi-am făcut-o în aceste zile am hotărât să propun la conducerea Ministerului pe cineva care nu vine din sistem, dar care cunoaşte suficient sistemul şi în ideea că va reuşi să recâştige încredere cetăţenilor, a pacienţilor şi a cetăţenilor în general în faptul că sistemul de sănătate poate să fie sprijinit să evolueze în sens bun, în sensul aşteptat de cetăţeni şi de contribuabili. I-am spus că nu aştept să venim cu o reformă profundă a sistemului de sănătate, în câteva luni de zile asta nu se poate face, dar se discută deja de câţiva ani de reforme în sănătate care au fost făcute şi lăsate deoparte. Cred că avem suficientă materie, să spunem aşa, pentru a putea defini în următoarele luni câteva măsuri care să eficientizeze funcţionarea sistemului, să redea încrederea tuturor oamenilor oneşti şi sunt mulţi oameni oneşti în sistemul de sănătate, să le redea încrederea că se poate lucra în mod profesionist, măsuri care să ducă la controlul şi la eficientizarea utilizării banului public şi a fondurilor la CNAS, dar şi orice alte proiecte de investiţii care se fac în sistemul de sănătate'', a declarat Cioloş.

(S.A.)

-----------

Actualizare 16:33 Cioloş: "Îi voi acorda ministrului Sănătăţii tot sprijinul pentru o reformă reală în domeniu"

Premierul Dacian Cioloş a afirmat astăzi că îi va acorda noului ministru al Sănătăţii, Vlad Vociulescu, tot sprijinul pentru a pune bazele unei reforme reale în domeniu.

"Prima întâlnire de lucru la Ministerul Sănătăţii cu noul ministru, Vlad Voiculescu. L-am propus pentru conducerea ministerului pe Vlad Voiculescu după ce am cântărit îndelung între a alege un om din sistem sau un om din afara sistemului, care să cunoască domeniul, dar care să vină cu credibilitatea unei viziuni echidistante, cu idei de reformă şi de evoluţie în sistem. Vlad este un economist cu experienţă de management în zona financiar-bancară, dar care, timp de câţiva ani, a avut ocazia să cunoască bine sistemul medical din România, pentru că a fost implicat în domeniu, din partea societăţii civile şi a lucrat într-un mod foarte structurat şi profesionist în relaţie directă cu medici din România", a scris Dacian Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

Premierul a mai transmis că, dată fiind situaţia în momentul de faţă şi aşteptările din partea societăţii, a decis să îşi asume un risc şi să îl propună pe Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii.

"Dată fiind situaţia în momentul de faţă, aşteptările foarte mari din partea societăţii, tensiunile care există şi în sistemul medical, pentru că pentru foarte mulţi medici oneşti e foarte greu să accepte şi să integreze critici generalizate vizavi de sistem, am decis să-mi asum un risc şi să vin cu această propunere. Mandatul său începe astăzi şi vreau să subliniez că îi voi acorda în continuare tot sprijinul pentru a pune bazele unei reforme reale în acest domeniu", a precizat premierul.

(S.A.)

---------

Actualizare 15:11 Iohannis, către noul ministru: "Aveţi şansa să corectaţi problemele sistemice din sănătate"

Preşedintele Iohannis i-a transmis astăzi noului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, că din această postură are posibilitatea să corecteze problemele sistemice din domeniu.

"Acum aveţi şansa să vă implicaţi din postura de ministru şi să corectaţi problemele sistemice din sănătate", a afirmat şeful statului, la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Vlad Voiculescu.

Potrivit preşedintelui, este paradoxal că acest Guvern, care a preluat un mandat ''foarte limitat'', trebuie ''să se lupte rând pe rând cu probleme care sunt majoritatea vechi''.

"Chit că există unele tendinţe în spaţiul public de a arunca problemele în acest Guvern, eu cred că este şi un lucru rău şi un lucru bun. Un lucru rău este că se fac vinovaţi oameni care, de fapt, au fost suficient de curajoşi să intre în acest mandat scurt", a declarat Iohannis.

Şeful statului a punctat că noul ministru are toată libertatea şi sprijinul său să vină cu politici publice în domeniul sănătăţii, care să îmbunătăţească net sistemul.

"Chiar aveţi şansa să corectaţi lucrurile. Cu siguranţă nu veţi corecta toate problemele, nu veţi rezolva toate problemele, dar această independenţă politică vă dă o libertate surprinzătoare în a intra şi a rezolva problemele sistemice pe care nu le-au rezolvat alţii, pentru că le-a fost frică de propriul partid şi câteodată şi de Opoziţie şi foarte rar de opinia publică. Veţi avea toată libertatea şi tot sprijinul meu să veniţi cu politici publice în acest caz specific, în domeniul sănătăţii, care vin să îmbunătăţească net sistemul, în fond pentru singurul scop pentru care merită ca acest sistem să funcţioneze pentru oameni, ca expresia «pacientul în centrul sistemului de sănătate» să nu fie un slogan, ci o realitate", a precizat Iohannis.

De asemenea, preşedintele l-a felicitat pe noul ministru pentru preluarea ''cu mult curaj'' a mandatului.

(S.A.)

------------

Actualizare 14:15

Vlad Voiculescu a depus, astăzi, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Sănătăţii, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat premierul Dacian Cioloş, miniştri ai Cabinetului său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi consilieri prezidenţiali.

(M.I.)

------------

Actualizare 11:20 Preşedintele Iohannis a semnat Decretul de numire a lui Vlad Voiculescu ministru al Sănătăţii

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul de numire a lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii, potrivit unor surse din presă.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Vlad Voiculescu va avea loc, astăzi, la ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat joi că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii.

(L.B.)

-------------

Actualizare 09:35 Cioloş: ''Am decis să-mi asum inclusiv un risc şi să vin cu propunerea ca Vlad Voiculescu să fie ministru al Sănătăţii''

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi, la un post de televiziune, că a a decis să îşi asume inclusiv un risc şi să îl propună pe Vlad Voiculescu pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, precizând că acesta este un economist cu experienţă de management în sistemul financiar, dar a avut ocazia să cunoască bine sistemul medical din România, transmit surse din presă.

Cioloş a menţionat că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii. "Mâine (vineri) va depune jurământul. Am trimis deja propunerea domnului preşedinte astăzi după-amiază", a precizat şeful Executivului.

El a explicat că l-a propus pe Vlad Voiculescu pentru a ocupa funcţia de ministru al Sănătăţii având în vedere situaţia din sistem şi aşteptările foarte mari din partea societăţii.

"Am ezitat în această perioadă (...) între un om din sistem, un medic, care să cunoască sistemul şi să vină cu o viziune de reformă, sau un om din afara sistemului, care să cunoască sistemul medical, dar care să vină cu credibilitatea viziunii să spun echidistante din afara sistemului, care să vină cu idei de reformă şi de evoluţie. Dată fiind situaţia în momentul de faţă, aşteptările foarte mari din partea societăţii, tensiuni care există şi în sistemul medical, pentru că pentru foarte mulţi medici oneşti e foarte greu să accepte şi să integreze critici generalizate vizavi de sistem, am decis să-mi asum inclusiv un risc şi să vin cu această propunere, cu domnul Vlad Voiculescu, care este un economist cu experienţă de management în sistemul financiar, bancar, dar care de câţiva ani de zile (...) a avut ocazia să cunoască bine sistemul medical din România, pentru că a lucrat cu sistemul medical de pe partea societăţii civile", a dedclarat Dacian Cioloş.

Premierul a arătat că va rămâne în continuare angajat pe domeniul sănătăţii.

"O să-i predau (lui Vlad Voiculescu) ceea ce am făcut în aceste câteva zile şi foarte clar o să-i spun şi dânsului şi o să spun şi public - eu voi rămâne în continuare, până la sfârşitul mandatului, angajat pe domeniul sănătăţii, pentru că atunci când am spus că e o prioritate n-a fost doar un slogan de prim-ministru. Chiar vreau să mişcăm lucrurile (...) în transparenţă totală, să mişcăm lucrurile în sănătate şi să continuăm cu reformele care pot fi făcute în lunile care urmează", a mai precizat Cioloş, potrivit surselor.

(L.B)

--------------

Vlad Voiculescu, propus de Cioloş pentru funcţia de ministru al Sănătăţii

Vlad Vasile Voiculescu a fost propus ieri de premierul Dacian Cioloş pentru a ocupa funcţia de ministru al Sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

"Premierul Dacian Cioloş a înaintat astăzi preşedintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de numire a lui Vlad Vasile Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii", se arată în comunicat.

Pe 9 mai, Patriciu Achimaş Cadariu şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb