FMI cere Europei să acorde Greciei o perioadă de graţie mai lungă la plata datoriei

Ziarul BURSA #Internaţional / 20 mai 2016

Fondul Monetar Internaţional a cerut joi creditorilor europeni ai Greciei să relaxeze în mod substanţial termenii de rambursare a datoriilor pentru a restabili finanţele publice ale Greciei, informează AFP.

Într-o conferinţă de presă organizată joi la Washington, purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, a refuzat să confirme informaţiile apărute în presă potrivit cărora FMI cere europenilor să accepte o suspendare a rambursărilor datoriilor Greciei până în 2040. "Am avut un schimb preliminar de păreri cu partenerii noştri cu privire la principiile generale ale unei reduceri de datorii. Credem că este posibil să restabilim sustenabilitatea datoriei Greciei fără un "haircut" (-ştergerea datoriei- n.r.), dar aceasta ar implica acordarea unor condiţii foarte favorabile, inclusiv o perioadă lungă de graţie şi dobânzi foarte foarte mici", a spus Gerry Rice, potrivit Agerpres.

Acest vast efort de relaxare a poverii datoriei Greciei, la care mai multe state europene se opun, face parte din condiţiile impuse de FMI pentru a participa la finanţarea planului de asistenţă convenit în vara anului trecut de Atena şi zona euro, cel de al treilea plan de asistenţă acordat Greciei de creditorii internaţionali după 2010. Acest plan este afectat de mai multe luni de divergenţele apărute între oficialii de la Atena şi creditorii săi, însă oficiali europeni mai speră că se va ajunge la un acord la următoarea reuniune a miniştrilor de Finanţe din zona euro, programată a avea loc în data de 24 mai, acord care va permite deblocarea de noi credite.

FMI, care nu s-a alăturat programului de asistenţă convenit de zona euro şi Grecia în vara anului trecut, are în continuare îndoieli cu privire la fezabilitatea reformelor cerute Greciei în schimbul reluării ajutoarelor şi a cerut europenilor să fixeze obiective bugetare "realiste". Fondul are îndoieli în special cu privire la obiectivul de excedent primar de 3,5% din PIB, care ar trebui să fie atins de Grecia în 2018, apreciind că acesta ar necesita măsuri de austeritate prea dureroase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb