ETURIA: 30% dintre vacanţele vândute au fost pentru familii

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 20 mai 2016

30% dintre vacanţele vândute au fost pentru familii

Părinţii plătesc între 70-80% din preţul pachetului întreg, pentru un copil peste 5 ani

În primele 4 luni ale acestui an, 30% dintre vacanţele vândute au fost pentru familii, potrivit agenţiei de turism Eturia. Cele mai multe cereri s-au înregistrat în perioada ianuarie-februarie spre destinaţii ca Republica Dominicană, Maldive, Mauritius, Bali, Thailanda, SUA, Sri Lanka şi Peru. Următorul val de sejururi în familie este preconizat pentru lunile iunie-iulie, când şcolarii vor fi în vacanţă.

Potrivit Eturia, atunci când îşi aleg destinaţia de vacanţă, familiile ţin cont în primul rând de nevoile copiilor, dar pun preţ şi pe curăţenia din camere, pe mâncare şi atracţiile turistice. Spre exemplu, familiile cu copii între 1-7 ani optează pentru resorturi care oferă programe de distracţie concepute pentru cei mici: kids club, petreceri, animatori, piscine special amenajate etc.

În cazul familiilor cu copii de peste 7 ani, acestea se îndreaptă spre circuite tematice, care îi ajută pe cei mici să intre în contact cu civilizaţii şi culturi diferite.

Conform agenţiei de turism, familiile cu copii îşi planifică vacanţele cu 3-4 luni în avans şi optează, în general, pentru sejururi de 10 zile în destinaţii exotice. Aproximativ 70% preferă vacanţele de relaxare, în timp ce doar 30% dintre familii aleg călătorii mai active.

Majoritatea familiilor care călătoresc au un singur copil şi aleg să se cazeze în apartamente sau camere interconectate. În ceea ce priveşte bagajele, de regulă se solicită 3 valize de cală pentru familiile cu 1 sau 2 copii.

"Dacă acum 4-5 ani aveam foarte puţine solicitări de vacanţă cu copii mici, până în 2 ani, începând de anul trecut numărul părinţilor care îşi doresc să călătorească împreună cu bebeluşul lor este în creştere. Anul acesta am avut peste 500 de solicitări pentru vacanţe cu infant (copil până în 2 ani), dublu faţă de primele 5 luni ale anului trecut. Este un semn de deschidere şi de relaxare al părinţilor din România, care au înţeles că rolul marilor resorturi este de a le oferi tot confortul şi suportul de care au nevoie, astfel încât vacanţa lor să fie cu adevărat relaxantă", a declarat Alexandra Pârvu, marketing manager Eturia.

Părinţii care îşi doresc să călătorească împreună cu copii au o serie de beneficii la dispoziţie, conform agenţiei de turism. Astfel, pentru un infant părinţii achită doar o parte din taxele de aeroport pentru biletul copilului, cazarea şi serviciile la sol fiind de cele mai multe ori gratuite, dacă nu se solicită un pătuţ suplimentar. Spre exemplu, pentru un sejur în Republica Dominicană, Mauritius sau Cuba, care încep de la 1490 de euro de persoană, costul pentru a lua şi un copil în vacanţă este de aproximativ 1000 de euro, conform datelor agenţiei.

Pentru copiii peste 2 ani, care au nevoie de un loc dedicat în avion, se aplică reduceri de până la 20% din pachetul de adult. Astfel, un sejur în Miami şi Orlando începe de la 1800 de euro pentru un adult şi 1100 de euro pentru un copil de peste 2 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb