Autoritatea de Supraveghere a Datelor Personale s-a autosesizat în cazul listei datornicilor ANAF

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 20 mai 2016

Autoritatea de Supraveghere a Datelor Personale s-a autosesizat în cazul listei datornicilor ANAF

Autoritatea de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal s-a autosesizat în legătură cu lista datornicilor publicată de ANAF, au declarat, ieri, reprezentanţii instituţiei, citaţi de Mediafax. Un rezultat al anchetei urmează să fie publicat cel mai devreme la sfârşitul acestei săptămâni.

ANAF a publicat lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, primii zece datornici la stat persoane fizice având fiecare obligaţii fiscale restante între 12 milioane lei şi 232 de milioane de lei.

Din total, ANAF poate recupera la această dată circa 2,3 miliarde lei. Situaţia juridică a restului de creanţe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existenţa unor hotărâri judecătoreşti de suspendare a executării silite, etc) opreşte ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită.

Pe primul loc este Sorin Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 al Capitalei şi candidat, cu obligaţii fiscale necontestate de 232 milioane lei, urmat de Florin Mateiu din oraşul Victoria cu obligaţii fiscale de 94 milioane de lei, însă contestate. George Becali are datorii la stat de 3,9 milioane de lei pe care le-a contestat iar Silviu Prigoană are obligaţii de 3,9 milioane lei.

Dragu (MFP): Există într-adevăr erori în scriptele ANAF privind lista cu restanţierii persoane fizice

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a declarat că există într-adevăr erori în scriptele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) privind lista cu persoanele fizice care figurează cu restanţe la Fisc mai mari de 1.500 de lei. Declaraţia oficialului Finanţelor vine după ce mai multe persoane au sesizat că lista nu corespunde realităţii.

"Sunt două categorii de erori pe care le-am identificat (...), două tipuri de situaţii. Una în care există, într-adevăr, erori în scriptele ANAF-ului şi a doua în care practic nu există nicio eroare. Noi am publicat la 15 mai (...) datoriile în vigoare la 1 mai. Dacă între timp au fost plăţi efectuate, ele nu au putut fi luate în calcul şi ca atare nu se reflectă în datele publicate la 15 mai", a spus Anca Dragu, răspunzând unei întrebări referitoare la eventualele erori identificate în lista cu restanţierii persoane fizice.

În ceea ce priveşte publicarea unor date cu caracter personal, ministrul Finanţelor Publice a arătat că lista a fost făcută publică de către ANAF în baza articolului 162 din Codul fiscal.

"Publicarea acestor date s-a făcut în baza articolului 162 din Codul fiscal. (...) Este un Cod fiscal intens dezbătut. (...) ANAF nu a făcut decât să aplice prevederile Codului fiscal", a subliniat Anca Dragu, potrivit Agerpres.

Întrebată cine sunt persoanele ale căror date au fost publicate greşit de ANAF, ministrul Finanţelor Publice a afirmat: "Dumneavoastră vreţi să vă dau o listă cu nume şi prenume, dar nu avem această listă".

În acest context, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a spus că ANAF va face o rectificare a datelor publicate. "Va veni ANAF cu o rectificare şi cu date suplimentare pe eventualele corecţii pe care le va face", a precizat Suciu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb