BVB Indicii au încheiat săptămâna pe "roşu"

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 septembrie 2010

Indicii au încheiat săptămâna pe "roşu"

Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti au închis şedinţa de tranzacţionare de vineri pe "roşu", consemnând deprecieri de până la 0,75%. Cel mai mult au avut de pierdut cele mai lichide zece de acţiuni, grupate sub forma indicelui BET, care a scăzut cu 0,75%, ajungând la 5.208 de puncte.

Restul indicilor au scăzut în medie cu 0,2%, indicele general al pieţei, BET-XT, care arată evoluţia celor mai lichide 25 acţiuni de la BVB, înregistrând o depreciere de 0,60%, până la 474 de puncte, în timp ce indicele BET-NG, care reflectă evoluţia companiilor energetice cotate la Bursă, a urcat cu 0,35%, până la 755 de punc-te. Indicele compozit, BET-C, a ajuns la 3.026 de puncte, cu 0,08% mai mult ca joi, iar BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, a coborât la 22.977 de punc-te.

Lichiditatea a fost ceva mai ridicată comparativ cu restul lunii, tranzacţiile cu acţiuni şi instrumente derivate şi structurate cifrându-se la aproape 22,3 milioane de lei.

În topul celor mai tranzacţionate titluri s-au aflat cele emise de SIF "Oltenia" (simbol SIF5), care au staţionat la 1,43 lei/unitate, pe fondul unor tranzacţii de 6,26 milioane lei, SIF Moldova (SIF2) - cu tranzacţii a căror valoare s-a ridicat la 3,56 milioane lei şi "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) - cu o valoare a tranzacţiilor de 3,34 milioane de lei.

Tot din sectorul bancar, titlurile "Erste Group Bank" (simbol EBS) au atras o lichiditate de 0,62 milioane de lei, cotaţia de referinţă consemnând o scădere uşoară de 1,38%, până la 121,5 lei/unitate.

Cele mai mari aprecieri au fost înregistrate de acţiunile operatorului portuar "Socep" Constanţa (simbol SOCP) şi producătorului de aluminiu "Alro" Slatina (simbol ALR), ambele urcând cu 7,48%, respectiv 6,13%. La polul opus, perdanţii şedinţei de vineri au fost fabricantul de profile din plastic "Romcarbon" Buzău (simbol ROCE) şi "Mecanica Ceahlău" Piatra Neamţ (simbol MECF), care au înregistrat corecţii de 4,17%, respectiv 3,53%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb